Megőrültek? Gúnyolódnak? Válság ellen űrhajóst akar a Fidesz!

Egészen megdöbbentő módon reagált a Fidesz-kormány azt követően, hogy kiderült: már csaknem félmillió magyar ember veszítette el a munkáját a járvány miatt. Magyar családok százezrei nem tudják, miből fognak megélni a jövő hónapban, de Orbánék anyagi segítség helyett valami egészen mással álltak elő.

Szijjártó Péter bejelentette: a magyar űrkutatás helyet kapott a válságból való kilábalást segítő gazdasági programban!

A külgazdasági és külügyminiszter mindezt az Európai Unió űrtevékenységért felelős minisztereinek pénteki videokonferenciáján mondta. Hozzátette: létrehoztak egy átfogó nemzeti űrstratégiát. Szijjártó  legdurvább kijelentése mégis az volt, hogy

az a céljuk, hogy magyar űrhajóst küldjünk a Nemzetközi Űrállomásra az évtized közepéig!

Logikusan gondolkodó emberek erre szokták azt kérdezni: ez normális? Űrkutatásra és saját űrhajósra akarnak százmilliárdokat költeni egy olyan országban, ahol milliók nélkülöznek és még az alapszintű egészségügyi ellátás biztosítása is nehézségekbe ütközik? A Fidesznek tényleg ez a legfontosabb?

Ilyen körülmények között teljesen jogosan vetődhet fel, hogy

a Fidesz egyszerűen gúnyt űz a válsággal küzdő emberek életéből!

Ezt a vélekedést támasztja alá Szijjártó magyarázata is, amikor arról beszélt, hogy miért egy külügyminiszter foglalkozik az űrrel kapcsolatos kérdésekkel. A fideszes politikus azt mondta: erre az a válasz, hogy

„mivel az űr Magyarország határain kívül található, ezért külügyi kérdés.”

Szijjártó bejelentette azt is, hogy Magyarország mostantól a korábbihoz képest dupla összeget fog befizetni az Európai Űrügynökség költségvetésébe.

A munkanélkülivé vált emberek hatékonyabb megsegítése a Fidesz számára nincs napirenden.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!