Komoly lépéseket bevezetését tervezi az Európai Bizottság elnöke

Forrás: Tobias SCHWARZ / AFP

Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke személyesen jelentette be egy videóüzenetben, hogy milyen járványellenes intézkedések bevezetését kéne mihamarabb meghozni – közölte a 444.hu.

Ezek egyik legfontosabb lépése az lenne, hogy 30 napra megtiltanák a nem uniós polgárok beutazását az EU schengeni övezetébe.

A beutazási tiltás alól mentesülnének a diplomaták, a segélyszervezetek munkatársai, az orvosok és kutatók, az uniós polgárok unió határain kívüli rokonai, az EU területén állandó lakhellyel rendelkezők, valamint a brit állampolgárok.

A kezdeti 30 napos korlátozás lejárta után, meghosszabbítható lenne a beutazási tilalom.

A most felvázolt javaslatok között az is szerepelt, hogy az EU schengeni övezetének külső határán lévő határátkelőhelyeken, létrehoznának úgynevezett zöld sávokat, amik a gyorsabb átjutást tennék lehetővé a járvány elleni védekezéshez szükséges áruk, alapvető élelmiszerek és a gazdaság működtetéséhez szükséges javak behozatalának érdekében.

Ursula von der Leyen kiemelte azt is, hogy a gazdasági problémák kezelése érdekében, rendkívüli gazdasági lépéseket terveznek bevezetni, ilyen például az állami támogatások tilalmának időszakos, jelentős feloldása.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!