Teljes a tanácstalanság a Fideszben, nem tudják mihez kezdjenek

Forrás: Kisbenedek Attila/AFP/Getty Images

Teljesen kínos már az az ötlettelenség, ami a Fidesz kommunikációját és politikai eszköztárát jellemzi. Egy valami biztos, azt megtanulták -vagy Habonnyal megtanultatták- Finkelsteintől, az azóta elhalálozott kampánytanácsadótól, hogy

miként kell ellenséget kijelölni, és gyűlölet tárgyává tenni.

A Fidesz népszerűségvesztése és önkormányzati kudarca után megpróbálják felmelegíteni a régi receptet, és egy újabb Nemzti Konzultációval felrázni régi szavazó közonségüket. E mellett természetesen nem bevallottan, de hajtanak a Jobbiktól elpártolt szélsőségesek szavazatára is. Ezt mutatja a Jobbik parlamentbe kerülését elősegítő nyílt cigányozástól alig különböző burkolt célozgatás. Ilyen a gyöngyöspatai ügy, vagy a börtönállapotokkal kapcsolatos kártérítések ügye is. Az egész úgy tűnik, hogy a valamikori

Magyar Gárdás közhangulatot kívánják újra előidézni,

hiszen jogerős bírósági ítéletek ellen uszítanak, és nyíltan keltenek hangulatot egy kisebbség ellen. A módszerek annyira hasonlóak, hogy már-már az jut az ember eszébe, hogy vajon a Jobbik-Magyar Gárda páros ugyan a Fidesztől független képződmény volt-e anno.

Azonban nagyon nehéz elképzelni, hogy a kilencedik(!) konzultációnak ugyanolyan sikere lesz, mint az újdonságnak számító elsőnek. A másik hiba, amit elkövetnek a Fidesz stratégái, hogy a mai radikális fiatalságot már nem tudják szélsőjobbos szlogenekkel magukhoz csalogatni.

A mai fiataloknak ennél sokkal jobb dolga van, harcolnak a klímakatasztrófa és a Fidesz féle becsontosodott politikai vezetők ellen. OK, Boomer!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!