Matolcsyék miatt bezuhant a forint – Újabb történelmi mélypontot ért el

Újabb elhibázott döntést hozott a Magyar Nemzeti Bank (MNB), aminek következtében sikerült megint rekord mélyre taszítani a forintot. A bank bejelentette, hogy nem változtat az alacsonyan tartott alapkamaton, ami 0,9 százalékos. A HVG közlése szerint, a döntés előtt még 337 forint volt egy euró, majd egy óra alatt 337,5-re gyengült, végül kijött a kamatdöntés indoklása is, ami miatt percek alatt eljutott 338,57 forintig az euró értéke.

A legújabb történelmi mélypont akkor jött el, mikor 338,74 forint ért egy eurót.

Az MNB amúgy semmi újat nem mondott az indoklásban, ami elindította a forint zuhanását, csak azt, amit hónapok óta mondogatnak: a bank egyetlen horgonya az infláció, elsődleges célja pedig az árstabilitás elérése és fenntartása.

Hiába fontos azonban az MNB szerint a 3 százalékos inflációs cél, a mutató decemberben 7 éves mélypontjára került, 4 százalékon állt. A bank szerint olyan egyszeri hatások okozták a nagyobb drágulást, mint például az, hogy egy évvel ezelőtt ritka alacsony volt a benzinár. A Monetáris Tanács arra számít, hogy 2020 első negyedévének visszatér az infláció a szerintük jó toleranciasávba.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!