Szégyenteljes szavazás: cserben hagyták Orbánt a sajátjai

Az Európai Parlament legutolsó döntése további lépéseket sürget a jogállamiság témájában, és kimondja, hogy az utóbbi időszakban csak tovább romlott a jogállamiság helyzete Magyarországon és Lengyelországban. Maga a döntés az Európai Unió Tanácsát nem kötelezi közvetlenül semmire, de kifejthet egy olyan nyomást a horvát elnökségre, hogy az vegye komolyan a kérdést, mert egyenlőre az csak sunnyogott az ügyben.

Az azonban sokkal beszédesebb, hogy a jogállamiság kérdésében eddig létrejött döntéseket milyen arányban fogadták el a képviselők.

Ugyanis Orbán élete egyik legnagyobb vereségét szenvedte el!

Igaz, a kormánypárti sajtó ezt nem jelzi, csak a Fidesz folyamatos hisztijéről tudósít. Külön kiemeljük a Fidesz pártcsaládjának a hozzáállását a kérdéshez, melyet a Political Capital gyűjtött ki:

2017 – 7-es cikkely szerinti eljárás:  a néppárti képviselők 34 százaléka támogatta
2018 – Sargentini-jelentés: a néppárti képviselők 58 százaléka támogatta
2020 – mostani döntés: a néppárti képviselők 63 százaléka támogatta.

Jól láthatóan fogy a levegő Orbán körül a saját pártcsaládjában, és igazuk volt azoknak, akik azt mondták, hogy a Sargentini-jelentés a vég kezdete a Fidesz számára az Európai Néppártban.

Ha megnézzük a pártok szerinti szavazási arányokat, akkor viszont nem lehetünk nyugodtak:

Orbánt 100 százalékban a szélsőjobboldali ID támogatta,

míg az euroszkeptikusoktól is 87 százalékot kapott. Nagyon rossz jel ez arra nézve, merre akarja kormányozni tovább az országot Orbán.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!