Elfogyott az Európai Parlament türelme – Páros lábbal rúgnák ki Orbánékat az EU-ból!

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs / MTI

Szerdán ismét a magyar és lengyel jogállamiság ügyében indított hetes cikk szerinti eljárás volt a fő téma az Európai Parlamentben. A strasbourgi plenáris ülés egyik legfőbb célja most az volt, hogy végre tegyenek konkrét lépéseket, mivel az egy éve zajló eljárás, eddig semmilyen pozitív eredményt nem tud felmutatni – közölte a 444.hu.

“Az utóbbi hónapokban nem javult, hanem egyenesen romlott Magyarországon a jogállamiság helyzete,”

áll abban a jelentéstervezetben, melyet az Euronews közölt, és melyről csütörtökön szavaznak majd az EP-ben.

Abban a határozatban, melyet az EP öt frakciója kezdeményezett, köztük a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt is, felszólítanák az Európai Tanácsot, hogy tegyenek végre konkrét lépéseket az eljárásban, szervezzenek rendszeres meghallgatásokat, valamint fogalmazzanak meg mindkét ország számára konkrét javaslatokat, hogy min kéne változtatniuk.

“Az Európai Biztosság aggodalommal figyeli a magyar kormány bírói rendszer függetlenségét csorbító, a sajtó és a tudományos élet szabadságát csökkentő intézkedéseit, amelyek indokolttá teszik a uniós szerződés 7-es cikke szerinti eljárás folytatását,”

– jelentette ki Vera Jourová, az európai értékek védelméért felelős uniós biztos a szerdai vitán.

Az uniós biztos kijelentésére a fideszes Jávorka Lívia reagált:

“őszintén sajnálom, hogy a Magyarországról szóló vita egy állandó napirendi ponttá vált a parlamentben, mert nem valós tényekről, hanem egy politikai boszorkányüldözésről szól.”

Az ülésen felszólalt a Momentum képviselője, Donáth Anna is, aki konkrét lépéseket sürgetett, mivel szerinte

“a magyar kormány rombolja az EU egységét, 10 éve lopja az uniós pénzeket és építi le a jogállamiságot.”

A vitába beszállt a DK-s Molnár Csaba is, aki szintén kifejtette véleményét. Szerinte “Orbán nem fog leállni”, csak a büntetésből ért.

A szópárbajnak végül a kormánypárti Hidvéghi Balázs próbált véget vetni azzal, hogy elmondta az általunk már oly jól ismert, betanult szöveget:

“Ki kell mondani világosan: Magyarországnak politikai vitája van a balliberális erőkkel. Ez a politikai vita Európa jövőjéről szól, a nemzetállamok szuverenitásáról, a bevándorlásról és a keresztény kultúra védelméről“.

A jelentéstervezetről a csütörtöki nap fognak szavazni az Európai Parlament, mely akár a Fidesz sorsát is végleg megpecsételheti.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!