A kormányhivatal tovább rejtegeti az Orbán-család nagy titkát

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerette volna még tavaly szeptemberben megtudni, hogy mi épül a hatvanpusztai majorságban, amit a miniszterelnök és családja használ, annak ellenére, hogy a terület papíron Mészáros Lőrinc tulajdonában áll – közölte a 444.hu.

Az egykor a Habsburgok által birtokolt területet, még 2011-ben került Orbán Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek a tulajdonába, úgy, hogy azt az ingatlanos cége megvásárolta, majd később Mészároshoz került a terület, amit máig az Orbán-család használ és fejleszt.

Mivel az épületegyüttes műemlék, a független képviselő közérdekű adatigényléssel élt, miután júliusban drónfelvételekkel bizonyították be, hogy hatalmas építkezés vette kezdetét a területen.

A közérdekű adatigénylésre azonban azóta sem kapott választ Hadházy, annak ellenére, hogy a törvényi előírás szerint, erre 15 napon belül sort kellett volna kerítenie a kormányhivatalnak.

Hadházy végül személyesen ment el a székesfehérvári járási kormányhivatalba, ahol videót is készített a hivatal egyik főosztályvezetőjével folytatott beszélgetésről.

“Ismerjék meg Józsefet (Petrás), akinek hivatalától azt szerettem volna megtudni, hogy mi az a grandiózus föld alatti építkezés, ami az Orbán család (korábban József nádor) tulajdonában álló, műemléki védettségű hatvanpusztai majorságában zajlik. (Bunker? Borospince? Mélygarázs? Wellness központ?) Illetve valóban elbontják-e az egyik védett épületet? (…) József azonban 4 hónap alatt SEMMIT NEM VÁLASZOLT, pedig törvény szerint ezt 15 nap alatt meg kellett volna tennie (illetve jelezhette volna a határidő meghosszabbítását 15 nappal)” – írta a független országgyűlési képviselő.

Hadházy hozzátette, hogy Petrás József kiválóan beleillik abba a rendszerbe, ami Orbánt szolgálja ki:

“A halk szavú P. József megtestesít mindent, ami a magyar államigazgatás romjait jellemzi: a szervilis, pökhendi, Orbán iránti hűség szerint szelektált vezetőket (és persze az alattuk szenvedő, egyre fogyatkozó , valódi közigazgatási szakemberek sorsát is elképzelhetjük)”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!