Komoly kormányátalakításba fog Orbán – meglepő személycserék jöhetnek

MTI-fotó: Kovács Tamás

Lenne számtalan ötletünk, hogy kiket kellene cserélni a kormányban, rögtön élén a kormányfővel, de sajnos Orbán nem szokta meghallgatni a javaslatainkat. A hírt hallva, hogy Orbán kormányátalakításra készül, rögtön Kásler Miklós jutott az eszünkbe, akiről már régebben is felröppentek hírek, hogy inog a széke. Aztán a vége csak annyi lett, hogy elvettek tőle pár területet, amit odatettek Palkovics László minisztériumához.

Ennél azonban sokkal meglepőbb információkat szerzett a Privátbankár.hu, és elsőre még érthetetlennek is tűnhet a csere. Ugyanis a lap arról értesült, hogy

Novák Katalin válthatja Szijjártó Péter a külügyi poszton,

ő pedig Gulyás Gergely helyére kerülne kancellária-miniszternek! Azt, hogy Gulyás Gergely nem muzsikál túl jól, könnyen észre lehet venni, fideszesek szerint nem is egyszerű a versenyt felvenni Lázár János ex-miniszter tempójával. Az viszont, hogy a szociális területről Novák kerülne a külügy élére, már sokkal inkább meglepő.

A háttérben az állhat, hogy Orbán sehogy nem találja a helyét a Néppártban, ami február elején dönthet a kizárásáról. Ezt azonban valószínűleg nem várja meg, hanem kilép magától, így egyértelműen a szélsőjobboldali pártok irányába terelve a centrumtól a Fideszt. Csakhogy az EP választáson a szövetségesei meggyengültek, így a régik mellett új támogatókra is szüksége van.

Itt jön a képbe Novák Katalin, aki a Fidesz legszűkebb köréhez tartozik, elnökségi tagja a kormánypártnak. A Privátbankár.hu információi szerint valójábanban Novák a legfőbb hazai összekötő az amerikai ultrakonzervatív, neoprotestáns fundamentalista szervezetek felé. Ez a csoportosulás a Családok Világkongresszusa (WCF) hálózatain keresztül képes

dollármilliókkal támogatni európai, köztük magyar “családvédőnek” álcázott szélsőjobboldaliakat.

Ezek az amerikai ultrakonzervatív aktivisták mára szoros kapcsolatokat építettek ki olasz, magyar, lengyel, spanyol és szerb politikai körökkel, de van kapcsolatuk Trumphoz és Putyinhoz is. Nos, ebbe a csapatba tart Orbán, itt Európa közepén.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!