Eldőlhetett: Orbánnak valószínűleg mennie kell a Néppártból

Manfred Weber a német Spiegelnek szombaton azt nyilatkozta, hogy

egyértelműen ellenzi, hogy a Fidesz visszatérhessen az Európai Néppártba.

Weber szerint Orbán “nem használta ki a lehetőséget arra, hogy tisztázza magát azokban az ügyekben, amik a párt tagságának felfüggesztéséhez vezettek”. Sőt, nemcsak hogy nem tisztázta, de azóta egyenesen további problémás törvényeket hozott, a CEU sorsát pedig továbbra sem rendezte.

Bár egyelőre még nem tudni biztosan, hogy milyen irányban fognak dönteni a Fidesz tagságáról a pártszövetség februárban esedékes kongresszusán, miután Weber jelenleg az EPP egyik legbefolyásosabb politikusának számít (ő a frakcióvezető), az állásfoglalása már jelezheti, hogy egyre inkább rezeg a Fidesz alatt a léc. Sőt, a színfalak mögött talán már el is dőlhetett a sorsuk, csak ezt egyelőre – a néppárti bölcsek látogatása előtt – hivatalosan nem kívánják még kommunikálni. Weber nyilatkozata ugyanakkor már az előkészítését jelezheti a döntés kommunikálásának.

Ez utóbbi magyarázatot erősítheti, hogy legutóbb már Orbán sem nyilatkozott túl pozitívan a témában. A kormányfő azt mondta: meglátják, hogy fognak haladni a dolgok az EPP új vezetésével, és azután “döntenek” majd arról, merre tovább. Nagyon úgy néz ki, hogy már erre sem lesz lehetőségük.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!