Itt a békemenet utódja! Sosem találná ki, mi az!

Kép forrása: Wikipédia

Orbánék számára fontos fegyver a fenyegetettség érzésének fenntartása. Mivel pozitív üzeneteik, vagyis eredményeik nem nagyon vannak, egyedül a félelemtől remélhetik hatalmuk konzerválását. Híveik táborát a folyamatos megtámadottság érzésével tartják egyben, ezért kell Orbánnak újabb és újabb ellenség: hol Brüsszel, hol a menekültek, hol a civilek, Soros vagy a baloldal. Az a fontos, hogy mindig rámutathassanak valakire azzal, hogy azért nem szabad a Fidesznek megbuknia, mert akkor „ezek” jönnének, és akkor vége lenne Magyarországnak.

 A fideszes hívek rettegésben tartására még helyettes államtitkárságot is létrehoztak.

A csaknem egymilliárd forintos költségvetéssel felállított keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság „a világban élő, támadásokat elszenvedő keresztény közösségek segítésére” működik. Tény, hogy a világban érik atrocitások a keresztényeket, de hasonlót szinte minden vallási közösség elszenved. Orbánéknak viszont jól jön, hogy ezzel a vallásos embereket is magukhoz köthetik. A keresztényüldözés elleni legújabb csodafegyver azonban enyhén szólva is meghökkentő.

A CÖF imareggeliket tart, hogy inspirálják Európa népeit a keresztény értékek védelmére!

Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója szerint erre azért van szükség, mert a hit gyengült és az „identitásunkat, civilizációnkat meghatározó vallásunkat” számos támadás érte az elmúlt időszakban. Mint mondta, a világon 300 millió keresztény szenved el üldöztetés a szülőföldjén. Eközben „technokrata és lelketlen szervezetek közvetítik a vágyak és az önmegvalósítás diktatúráját”, s ez ellen szembe kell szállni a szentlélek segítségével.

Persze, adódik a kérdés hogy

miként szolgálhatja egy kéthavonta megrendezett reggeli a kereszténység védelmét?

Erre a CÖF első imareggelijén Barsi Balázs ferences szerzetes adott választ. Mint mondta, az ima által kapcsolatba lépünk Istennel és

az étkezés által részévé válunk az univerzumnak.

Úgy tűnik tehát, hogy a CÖF a közös étkezésben megtalálta a fideszes hívek egyben tartásának legújabb módját, ami kétségtelenül könnyebben kivitelezhető, mint a Békemenet, mert Orbán politikája már rég elveszítette mozgósító erejét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!