Akkora botrány van kialakulóban, hogy már a sajátjai is elkezdtek Orbán ellen fordulni

Mint mi is megírtuk, tegnap a Fidelitas kongresszusán Kósa Lajosnál nagyobb elgurulhatott valami, mert – még tőle is szokatlan módon – magából kikelve elkezdett zsidózni. A Fidesz alelnöke az összefogás és az önkormányzati választás kapcsán úgy fogalmazott, a “nyilasok” a neoliberálisokra szavaztak, a globalisták összeálltak az antiglobalistákkal, a nemzeti radikálisok pedig átszavaztak a balliberálisokra. Majd azt mondta:

“a zsidók kénytelenek voltak – vagy lehet, hogy jól is esett nekik – a nyilast megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben.”

Bár valószínűleg csak a szokásos mocskolódásnak szánta a szavait, ez utóbbival sikerült alaposan elvetnie a sulykot, a hazai zsidó szervezetek ugyanis egyöntetűen elítélték, amit mondott. Sőt, egyenesen a kormány és Orbán Viktor ellen fordultak, Heisler András, a Mazsihisz elnöke Facebookon pl. azt írta:

Kósa vajon nem tudja, hogy megyéjéből 1944-ben Auschwitzba deportálták a zsidókat? Tényleg nincs tisztában azzal, hogy a Hajdú-Bihar megyében élő maradékok maradékával, azaz néhány száz zsidóval nem lehet sem megnyerni, sem elveszíteni az önkormányzati választásokat?

Vagy egész egyszerűen a meghirdetett „zéró tolerancia” került elég látványosan felmondásra?”

De nem csak Heisler akadt ki, a Fidesszel hagyományosan jó viszonyt ápoló Köves Slomó, az EMIH főrabbija is elítélte az elhangzottakat, és bár azért odaszúrt az ellenzéki összefogásnak (egy ponton pl. “abszurdnak” nevezte azt), azt még ő is kijelentette, hogy

“vissza kell utasítsa, hogy a magyar politikai közélet erkölcstelenségének terhét bárki is a zsidóságra terhelje át”.

A Tett és Védelem Alapítvány is megszólalt. Ők közleményükben azt írták:

“[Kósa szavai] több ponton is sértők a zsidó közösség számára, ráadásul pontatlanok is, továbbá egészségtelen politikai konnotációkat tartalmaznak.”

Könnyen lehet, hogy ezúttal tényleg elszámolta magát Kósa, el tudjuk képzelni, hogy ezt még ő sem fogja egykönnyen megúszni. Nincs olyan kormány ugyanis Európában – még a különutaskodó, autoriter Orbán Viktoré sem -, amelyik nyílt antiszemitizmust engedhetne meg magának a II. világháború és a holokauszt borzalmai után. Kíváncsian várjuk a fejleményeket, Orbán vajon Kósa orrára koppint-e majd a vérlázító és meggondolatlan szavai miatt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!