Ez a Fidesz egyik legnagyobb szégyene – már nem is akarnak nekik segíteni

A Demokratikus Koalíció közleményében emlékeztetett arra, hogy az öregségi nyugdíjminimum legutóbb a Gyurcsány-kormány alatt emelkedett 28500 forintra, a mostani kormány azonban hiába emelkedett az infláció és nőttek a bérek is, nem tervezi megemelni ezt az összeget – közölte az atv.hu.

Mint írják, az ellenzéki párt céljául tűzte ki, hogy rávegye a jelenlegi kormányt, hogy azonnal emeljék meg az időskori nyugdíjminimum összegét.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban korábban kijelentette: a nyugdíjminimum jövőre sem fog emelkedni. A DK szerint ez is azt mutatja, hogy a kormány magára hagyja a saját polgárait, akik már csak “Európától remélhetnek tisztességes béreket és nyugdíjakat”.

Az ellenzéki párt azt is hozzátette, hogy a nyugdíjminimum emelése csak tűzoltás lenne, addig, amíg a magyaroknak is járni fog az európai minimálnyugdíj.

“Az a történelmi célkitűzésünk, hogy végre mi, magyarok is teljes jogú európaiak legyünk és mi is európai időskort élhessünk egy végigdolgozott élet után. Ezért képviseljük az Európai Egyesült Államok eszméjét, ezért nevezzük magunkat a legeurópaibb pártnak, és ezért tekintünk a magyar polgárokra magyar és egyben európai polgárként”

– olvasható a párt közleményében.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!