Bécs beintett Orbánnak – Porig alázták a miniszterelnököt!

Hatalmas megtiszteltetésben volt része az egyik legismertebb filantrópnak, ami egyúttal egy komoly üzenetet is magába foglal Orbán részére. Az EuroNews közlése szerint, Michael Ludwig Bécs főpolgármestere, a Bécsért Tett Szolgálatok Nagy Aranykitüntetését adományozta Soros Györgynek, majd kihangsúlyozta:

“Örülünk, hogy Bécset választotta, és ezzel hozzájárult a város egyetemi szerepének erősítéséhez”.

Miután a magyar kormány igyekezett mindenféle jogszabály-módosítással elüldözni Budapestről a Central European University-t (CEU), a magyar származású amerikai milliárdos által alapított egyetem, az új kampuszát Bécsbe helyezte át.

Soros György felszólalásában azt mondta, hogy az egyetem gazdagítja a város kulturális és intellektuális életét, valamint “poétikus igazságosság, hogy a Közép-Európai Egyetem Bécsben lelt otthonra”.

A milliárdos üzletember ezzel Karl Popperre utalt, akinek munkásságai alapvető hatással voltak gondolkodására és teljes világképére is. Popper alkotta meg az úgynevezett nyitott társadalom definícióját, melyet Soros György követni próbál és saját bevallása szerint is a nyitott társadalom felé igyekszik terelni a világot.

A felszólalásokban ugyan nem emelték ki, hogy milyen okból költözött át Budapestről Bécsbe az egyetem, de az osztrák közmédia híradásaiban beszámoltak róla, hogy a CEU a magyar fővárosban kezdte meg működését, de ezzel Orbánnak gondja volt, így elüldözte onnan.
Soros György bécsi kitüntetése pedig egyértelmű jelzés is a magyar miniszterelnöknek, hogy nem értenek egyet vele az amerikai milliárdos üldöztetésével kapcsolatban!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!