Rendkívüli: Orbánt újra megalázták Brüsszelben – nem engedték át az emberét

Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

Nem győzte meg az EP képviselőket Várhelyi Olivér a  csütörtöki meghallgatásán, nem engedték át a jelölését, további kérdésekre kell majd válaszolnia az Eurologus szerint. Úgy tűnik egyenlőre, hogy

nem jött be Orbán döntése, hogy Trócsányi Lászlót Várhelyire cseréli.

A bővítési és szomszédságpolitikai portfólió várományosának írásban kell válaszolnia a feltett kérdésekre, ezek után kaphat akár zöld utat, vagy akár egy újabb meghallgatást is kérhetnek tőle. Az előzetes várakozások eddig azt mutatták, hogy Várhelyinek jó esélyei vannak arra, hogy az EP szavazásán végül átmenjen, ezt a folyamatot árnyékolja be a mai, egyébként bohózatba illő meghallgatás, amelyről itt olvashatnak.

Csak néhány kijelentés a sokból, ami igen hihetetlenül hangzik Orbán emberéknek a szájából:

  • „Csak és kizárólag az EU-vonalat fogom vinni. Semmilyen beleszólást nem fogadok majd el egyetlen kormánytól sem a portfóliómba.”
  • “Nagy hangsúlyt fogok fektetni arra, hogy a jogállamiság és az alapvető szabadságjogok érvényesüljenek a tagjelölt államokban.”
  • “Segítenünk kell Ukrajnát, hogy területi integritását visszaszerezze, ha kell az Oroszországgal szembeni szankciók fenntartásával.”
  • “El kell gondolkodnunk abban, hogy milyen viszonyt kell kialakítanunk Törökországgal.”

Lehet, hogy okkal nem hittek neki a bizottságban.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!