A házelnök most túlfeszítette a húrt – Beperlik Kövér Lászlót!

Októberben elkezdődött az őszi parlamenti ülésszak, épp ezért Kövér László gondoskodott arról, hogy minden eddiginél szigorúbb szabályokkal nehezítse az újságírók munkáját, akik csak tájékoztatni szeretnék az olvasókat a parlamenti munkáról és arról, hogy az egyes ügyekről mi a véleményük a parlamenti képviselőknek.

A házelnök által bevezetett szabályozás a kamerák használatát egy kis, sötét folyosóra korlátozza, valamint kialakítottak a kupolaterem sarkában egy kis, kordonnal elzárt területet.

Szürreális látni, hogy míg a magyar és külföldi turisták szabadon bejárhatják a Parlament nagy részét, addig a munkájukat végző újságírók egy kordonnal elzárt kis sarokban kénytelenek arra várni, hogy véletlenül arra sétáljon egy politikus.

Ha szerencséje van egy újságírónak, akkor messziről le tudja videózni és oda tud kiabálni az arra tévedt képviselőnek, aki még így sem kötelezhető arra, hogy válaszoljon.

Kövér László gondoskodott arról is, hogy ha véletlenül sikerül valakitől kérdezni és kényes kérdést kap, akkor az emberi méltóságuk megsértése, vagy a munkavégzésük akadályozása címszó mögé bújva egyszerűen otthagyhatja az interjút.

Épp ezért, most az Azonnali.hu pert indít az Országgyűlés Hivatala és a házelnök ellen.

Szerintük Kövér László sem tehet meg akármit, Őt is köti az országgyűlési törvény, ami kimondja, hogy “a házelnöki rendelkezések sem zárhatják ki sem az Országgyűlés ülésének nyilvánosságát, sem a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit”.

A lap azonban úgy véli, hogy az újságírókat szigorúan korlátozó új szabályok pontosan ezt teszik, így utolsó mentsvárként beperlik az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövér Lászlót is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!