Meglepő magyarázat – Orbán az EU miatt szakított a hagyományokkal

Fotó: REUTERS/Michaela Rehle

Utoljára 18 évvel ezelőtt fordult elő az, hogy bár Orbán Viktor Magyarországon volt, de nem tartott beszédet egy nagygyűlésen október 23-án. Erre meglepő választ adott Kovács Zoltán, aki szerint nincs semmi különös abban, hogy a miniszterelnök nem jelent meg egyetlen szabadtéri rendezvényen sem.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta, hogy Orbán azért nem volt jelen október 23-án egyetlen szabadtéri rendezvényen sem,

mivel az utolsó pillanatig bizonytalan volt, hogy a Brexit miatt szükséges lesz-e egy rendkívüli Európai Tanács-ülésre vagy nem.

Ezzel a bizonytalansággal pedig nem tudtak olyan szabadtéri rendezvényt szervezni, amin biztosan részt tudott volna venni a miniszterelnök.

Az államtitkár hozzátette azt is, hogy szerinte ez nem egyedi eset, volt már példa ilyenre az elmúlt években.

Orbán végül a Zeneakadémián tartott egy visszafogott, migráns-, Soros- és Gyurcsány mentes beszédet, gondosan válogatott vendégek előtt, így nem volt ki síppal, bekiabálással vagy táblákkal zavarhatta volna meg őt.

Ugyan ez a forgatókönyv volt az önkormányzati választások éjszakáján. Szakítva a hagyományokkal, Orbán nem a Bálna előtt éltette a Fidesz sikerét, csak bent tartott egy visszafogott beszédet, regisztrált vendégek előtt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!