Új idők jönnek – komoly átrendeződés indult meg Orbán legbelsőbb körében

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Váratlan helyről riválist kapott Farkas Flórián.

Hosszú ideje a Fidesz cigánypolitikájáért Farkas Flórián és szervezete, a Lungo Drom felel. Farkas pozícióját eddig semmilyen hozzá, és az általa néhány évig elnökölt Országos Roma Önkormányzathoz kötődő botrány sem tudta megingatni. Most először azonban valami történhetett a színfalak mögött, a Népszava szerint ugyanis

színre lépett egy meglepően erős versenytárs, a Fiatal Romák Országos Szövetsége, amelyik szintén szimpatizál a Fidesszel.

A Fidesz egyelőre ugyan nem állt nyíltan a szervezet mellé, de beszédes, hogy útját sem állta a törekvéseiknek, melyek bevallottan a Lungo Drom hegemóniájának megtörésére vállalkoztak. A Firosz elnöke, ifjabb Farkas László, Tiszabura volt polgármestere úgy nyilatkozott, hogy iszonyodik a Lungo Dromtól, jelszavuk ezért is lett a „Hitelesen a cigányságért!”.

A roma nemzetiségi választást együtt tartják az őszi önkormányzati választással, az eredmények alapján dől el, hogyan alakul majd az Országos Roma Önkormányzat összetétele. A hírek szerint az elnöki poszt várományosa az lehet, aki nagyobb sikert ér el a választáson. Farkas Flórián állítólag újra el akar indulni a székért, kérdés, vajon mekkora sikere lesz a Firosszal szemben, és hogy mennyiben élvezi még Orbán Viktor támogatását.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!