Manfred Weber őszintén beszélt bukásáról, amit Orbánnak és Macronnak köszönhet

Manfred Weber volt a vendége a német közszolgálati ZDF csütörtök esti showműsorának. A bajor politikus nyíltan beszélt arról, hogy végül miért nem őt választották meg az Európai Bizottság elnökének – közölte az azonnali.hu.

Weber Markus Lanz vendégeként elmondta, hogy szerinte a francia államfő és a magyar kormányfő “szövetségén” bukott meg az ő elnöksége.

A CSU politikusa hozzátette, hogy Orbán és Macron ezzel hatalmas kárt okozott az európai demokráciának.

Weber szerint Orbán és Macron ugyan azt akarták: céljuk az volt, hogy nem az európai választópolgárok, hanem a kormányok akarata érvényesüljön.

Végül ez a tervük sikeres lett abból a szempontból, hogy nem Webert választották meg, azonban Angela Merkel sikeresen kicselezte a francia államfőt és a magyar kormányfőt is, így egyik fontos szövetségese, Ursula von der Leyen került vezető pozícióba.

Az EPP csúcsjelöltje elmondta a műsorban, hogy a kampány során már érezte, hogy Macron ellene van és nem őt fogja támogatni. Orbánnal kapcsolatban meg még korábban ő maga nyilatkozta, hogy nem szeretne a Fidesz szavazataival a Bizottság elnöke lenni.

Weber szerint Orbán csak Macronnal közösen tudta elérni akaratát: tehát megakadályozni Weber elnökségét.

A bajor politikus Markus Lanznak elismerte, “nagyon fájt” neki a bukás ami Orbán és Macron miatt következett be, és szerinte ez “az európai demokráciának nagy kárt okozott”. Az Európai Néppárt újraválasztott frakcióvezetője szerint, hiába volt soha nem látott részvételi arány az EP-választáson, a fontos kérdések, mint például az, hogy ki legyen a Bizottság elnöke, a hátsó szobákban dőltek el.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!