Kisajátítana egy lakást a kőbányai önkormányzat – rekord alacsony kárpótlást kapna az érintett lakó

M. Schmidt János / Népszabadság

A Hős utca kálváriája valahogy nem akar alábbhagyni. Most a helyiek érdekeit védő Kontúr Egyesület közleménye szerint, egy ottani lakos ingatlanát akarja a kőbányai önkormányzat kisajátítani – közölte a 444.hu.

Az ingatlanért mindössze 5,5 millió forintot fizetnének, ami miatt a lakó bírósághoz fordult.

Az egyesület közleménye szerint a fővárosi kormányhivatal döntése alapján, a kőbányai önkormányzatnak az ingatlanért csak 5,5 millió forint kártalanítást kell fizetnie, így kisajátíthatnák a lakást.

Tény, hogy a környék nem a legkeresettebb, enyhén szólva is lelakott és a legtöbben elkerülik, de az ottani lakosok csak azért kénytelenek elköltözni, mivel a helyi önkormányzat az évek óta fennálló problémákat úgy próbálja kezelni, hogy az egész tömböt lebontanák.

A Kontúr egyesület szerint, az önkormányzat által kínált összeg csupán arra elegendő, hogy olyan hátrányos helyzetű településen vegyen másik ingatlant az érintett lakó, aminek a közelében nincs munkalehetőség.

Azt is jelezték, hogy az árakat a 2017-es ingatlanárak alapján határozták meg, ami így sokkal alacsonyabb. Mivel az érintett lakó bírósághoz fordult, ezért az egyesület szerint a döntést vissza kellene vonni, de a kormányhivatal ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy ezt egyedül az önkormányzat tehetné meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!