Egyedül maradtunk – Magyarországnak egyetlen szövetségese se maradt!

A közelmúltban írt arról Tamás Gáspár Miklós filozófus, hogy a magyar kormány teljesen ellehetetlenítette a magyar tudományos életet, mivel sikeresen véghezvitték az MTA intézményrendszerének átalakítását. Ezzel azonban magára haragította szinte a teljes hazai és európai értelmiségi réteget, amit még a zsarnokság felé csúszó rendszerekben is meg szoktak gondolni, hogy érdemes-e szembemenni egy ennyire befolyásos csoporttal.

A filozófus arról beszélt az ATV műsorában, hogy

az Orbán-rezsim szinte bármit megtehet ma Magyarországon, amit békés eszközökkel el lehet érni, ugyanakkor ezáltal kitaszítottá válik.

Hozzátette, hogy szerinte az EU nem fog eljárni Magyarországgal szemben, inkább megpróbálják eltusolni, a szőnyeg alá söpörni a problémákat, azonban

“a közvélemény ítélőszéke előtt” Magyarország szimbólumává lett mindennek, ami rossz.

Tamás Gáspár Miklós úgy látja, hogy Magyarország rossz megítélése az 1870-es évektől változatlanul fennáll, bár voltak jobb időszakok is, mégis hazánk nevével a “nacionalista” jelző ugyanúgy összeforrt, mint ahogy Lengyelországéval a katolikus.

Kijelentette továbbá azt is, hogy Magyarországnak jelenleg egyetlen szövetségese sincs, még a visegrádi országok sem azok, hiába próbálják ezt elhitetni velünk. A filozófus szerint Lengyelország sosem fog Amerika és Franciaország ellen fordulni, és a cseh, szlovák, román stb. kormány sem tekinthető a barátunknak, inkább ellenséges viszonyban állnak Magyarországgal.

Jelenleg ma a “politikai Magyarország” közutálatnak örvend a nemzetközi közvélemény előtt

– jelentette ki Tamás Gáspár Miklós.

Majd hozzátette, hogy még a magyar lakosság sem szereti Orbánt és azt a rendszert amit kialakított, inkább csak beletörődtek és megszerették annak bizonyos elemeit, mint például a középosztály támogatását, valamint a népszerűtlenné kikiáltott népcsoportok elnyomását.

A filozófus szerint Orbán kitűnő taktikus, azonban borzalmas stratéga. Folyamatos apró taktikai győzelmeket tud aratni a miniszterelnök, de ezek végül a semmibe vesznek, és a győzelmek után csak romhalmaz marad. Majd hozzátette, hogy még egy ilyen győzelem és végünk!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!