Újabb egészségügyi kudarc – egy megyényi ember ellátásbiztonsága került veszélybe!

A folyamatos felmondások miatt kapacitáshiány lépett fel a veszprémi kormányhivatal mikrobiológiai laborjában, így keddtől az ott működő kórházak mintáit nem tudják helyben megvizsgálni – közölte a Népszava.

A lap megkereste a Nemzeti Népegészségügyi Központot, hogy megtudják, a kormányhivatal eddig használt laborja helyett, hová kell majd küldeniük a kórházaknak a mintákat. A megkeresésre érdemi választ nem adtak, csupán annyit árultak el, hogy minden kórháznak van élő szerződése olyan laborral, ahol a szükséges vizsgálatokat el tudják majd végezni.

Belső levelezésekre hivatkozva a lap azt közölte, a kórházaknak nyilatkozniuk kellett arról, hogy mennyivel kerülnek majd többe a minták kivizsgáltatása azáltal, hogy már nem az egyébként erre a célra fenntartott kormányhivatali labor végzi el a szükséges vizsgálatokat.

Lovas András intenzív terápiás orvos közlése szerint

egy megyényi ember ellátásbiztonsága került veszélybe!

Belső információk szerint egyébként, a veszprémi kórház mintáinak egy részét Budapestre fogják szállítani kivizsgálásra, ami szakmailag nem tűnik a legszerencsésebb megoldásnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!