Lavinát indíthat el a civilek újabb jelentős győzelme

Szombaton évtizedek után újra lehetett fürdeni a Római parton.

A Rómain utoljára 1973-ban lehetett fürdeni, aztán az állam betiltotta azt a víz rossz minőségére és a hajóforgalomra hivatkozva. Mostanra azonban teljesen indokolatlanná vált a dolog, miután világosan kiderült, hogy a Duna vize már évek óta fürdésképes állapotban van.

Persze ez nem akadályozta meg abban Orbán befektetőit, hogy megpróbálják lebetonozni a dunai partszakaszt, elég csak a Kopaszi-gáti ingatlanfejlesztésekre gondolni. Szerencsére a Római esetében a civilek résen voltak, és a folyamatos nyomás hatására meghátrálásra késztették a budapesti Fidesz-vezetést.

Az óbudai önkormányzat már el is döntötte, hogy jövőre évtizedek után újra megnyitja a Rómait a fürdőzők előtt, és kiépít egy szabadstrandot. Most tartották a tesztfürdőzést,

a Város és Folyó Egyesület és a Fák a Rómain Civil csoport eseményén több százan meg is jelentek.

444
Forrás: 444

A fürdőzésen a vízirendőrség és a mentők is jelen voltak, a megjelentek teljesen megtöltötték a partszakaszt. Újabb eseményen bizonyosodott be, hogy Tarlós betondzsungel-koncepciójával ellentétben

a budapestieknek létező, és a nagypolitika által egyáltalán figyelembe nem vett igénye van ingyenes, természetes közegre a fővárosban.

A Szabadság híd néhány évvel ezelőtti birtokbavétele óta ez volt talán a legnagyobb győzelme a fővárosiaknak, amikor is végre sikerült kifejezni igényüket a nagytőkével szemben. 1:0 a civileknek, miniszterelnök úr!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!