A kormánykommunikáció csúcspontja – A Néppárt a Fidesz segítségére szorul!

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Fidesz nem szeret gyengének mutatkozni a hazai sajtó előtt. Minden lépésüket úgy próbálják bemutatni, mintha ők lennének a legerősebbek egész Európában. Mikor felfüggesztette őket az Európai Néppárt, úgy kommunikálták, hogy azt külön ők kezdeményezték. Ebből jól lehet látni, hogyan működik a kormánykommunikáció.

Most azonban Gulyás Gergelynek sikerült ennél is tovább mennie. A csütörtöki Kormányinfón kijelentette, hogy nem a Fidesznek van szüksége a Néppártra, hanem a Néppártnak rájuk – közölte a 444.hu.

“Addig van értelme a Néppártban maradni, amíg úgy érezzük, hogy tudunk segíteni a Néppárton.”

A miniszter hozzátette:

“ma nem a Fidesz szorul segítségre, hanem az Európai Néppárt.”

“Örülünk annak, ha a saját tapasztalatainkat megoszthatjuk a Néppárttal, és ha tudunk segíteni abban, hogy ne egy súlyát és jelentőségét vesztő erő legyen a Néppárt, hanem egy saját értékeit megvédeni képes, világos elképzelésekkel rendelkező konzervatív kereszténydemokrata alakulat maradjon. Amíg erre van remény, amíg ebbe az irányba tudjuk befolyásolni a Néppárt politikáját, addig van értelme ott maradni” – foglalta össze Gulyás.

A Néppárt azonban továbbra sem döntötte még el, hogy tényleg szükségük van-e a Fideszre, mivel az folyamatosan megsérti a pártcsalád alapvető értékrendjét. A felfüggesztést követően létrehoztak egy három fős vizsgálóbizottságot, melynek vezetője, Herman van Rompuy, a héten a vizsgálatra küldött magyar válaszról azt mondta:

“Ha barátian fogalmazok, akkor a válaszok nem voltak igazán meggyőzőek, ha kevésbé barátilag fogalmazok, akkor problematikusak”.

A miniszter Rompuy kijelentésére röviden annyit mondott:

“Hogy a fő bölcsnek tetszettek-e a mi válaszaink, vagy sem, azt majd megvitatják a bölcsek egymás között, és elmondják, hogy mire jutottak.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!