Hazugságon kapták a kormányt – Új eredményként adják el korábbi ígéretüket

A választásokat megelőző években rengeteg ígéretet tett a Fidesz annak érdekében, hogy megnyerje az embereket magának. Így tett a védőnőkkel és szakdolgozókkal is, akiknek három évvel ezelőtt ígérték meg a béremelést, melyből azóta se semmi.

Most végre az egészségügyért felelős államtitkár bejelentett egy 8 százalékos emelést,

bár úgy, mintha ez egy új eredmény lenne amit sikerült elérniük, nem pedig mint annak az ígéretnek a beteljesítését, melyet évekkel korábban tettek.

A Népszava szerint a mostani emelés fedezete 15 milliárd forintot igényel a költségvetésből az elkövetkező fél évben, bár májusban még Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 35 milliárdról beszélt, így az érintettek joggal reménykedhettek abban, hogy akár 16 százalékos béremelésben is részesülhetnek.

A garantált 8 százalék azonban még így is kevésnek bizonyul, mivel a szakdolgozók egy részének fizetése ezzel sem fogja elérni a 195 ezer forintos bérminimumot. Így az ágazatban egyre nagyobb problémát jelent a munkaerőhiány, a szükséges létszámnál akár 35 százalékkal is kevesebben dolgozhatnak, tehát azonnali, még nagyobb mértékű béremelésre lenne szükség.

A Magyar Védőnők Egyesülete ahhoz is állásfoglalást kért a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől, hogy kiderüljön, mire vonatkozik a három évvel ezelőtti ígéreten alapuló 8 százalékos emelés. A fizetések csak akkor növekednének jelentősebben, ha a pótlékokkal megnövelt bérre kapnák meg a mostani béremelést, ez azonban egyelőre még nincs tisztázva.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!