Döbbenetes név szivárgott ki! Őt szánja Orbán Kásler utódjának?

Fotó: Népszava/ Szalmás Péter

Mi is írtunk már róla, hogy az EP választások után felgyorsultak az események az Emberi Erőforrások Minisztériumánál. Minimálisan azt várják az minisztériumban dolgozók, hogy Kásler Miklóst leléptetik, de az is benne van a levegőben, hogy szervezetileg ketté választják a minisztériumot, hogy az egészségügy újra megérdemelten,  külön tárcával rendelkezzen.

Azonban nevekről eddig nem hallottunk, hogy az újonnan felálló egészségügyi minisztériumot ki vezetné, és ki irányítaná a jövőben az EMMI megmaradt részét. Valószínűsíthető, hogy komoly szakember hiánnyal küzd a Fidesz, és nem találnak külön-külön embert az egyébként is két legproblémásabb területet (oktatás, egészségügy) felölelő csúcsminisztérium vezetőjére.

Most viszont fideszes források szerint, újra visszatér a politika nagy szinpadára

Lázár János,

immár az EMMI minisztereként. A döntés logikusnak tűnik, hiszen már bizonyította, hogy kiválóan megbirkózik egy nagy portfóliójú minisztérium vezetésével, így a feladat testhez álló lehet, külön jól irányított szakállamtitkárságokkal.

Lázár a választások után látványosan hátrahúzódott, hogy elkerülje Pokorni, vagy Navracsics sorsát, és alkalmas pillanatban térjen vissza. Lehet, ez a pillanat most jött el, hiszen Hódmezővásárhely elvesztésével háttérországában sem úgy alakulnak a dolgok, ahogy ő azt eltervezte.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!