Váratlan eredménnyel zárult a svéd nyomozás Semjén vadászatával kapcsolatban

Forrás: Magyar Nemzet/mno.hu

Nagyjából egy év nyomozás után lezárta a svéd hatóság Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes rénszarvasvadászatának ügyét. Hivatalos közlés szerint azért, mert a nyomozás holtpontra jutott – közölte a 24.hu.

Még tavaly márciusban vádolta meg a KDNP-s politikust egy svéd gazda azzal, hogy az ő háziasított rénszarvasát lőtte ki vadászata során Semjén, ezért feljelentést tett ellene a rendőrségen. A svéd hatóságok lopás gyanúja miatt indítottak eljárást, melynek során a lap közlése szerint, Magyarországon nem hallgattak ki senkit sem.

“A svéd rendőrség számos intézkedést hajtott végre az ügyben, köztük több kihallgatást is. Ennek ellenére senkivel szemben nem merült fel bűncselekmény gyanúja. A nyomozás holtpontra jutott.”

– közölte a svéd ügyészség.

Tavaly írta meg a Magyar Nemzet, hogy Semjén Zsolt meglehetősen drága vadászatokra jár, amikért ráadásul nem ő fizet, hanem egy olyan üzletember, akinek érdekeltségei állami és EU-s támogatásokat kaptak.

A botrányt kiváltó vadászatról egy felvétel is előkerült, melyen Semjénék bevetettek egy óránként 750 ezer forintért bérelhető helikoptert is.

A miniszterelnök-helyettes a vadászatokat nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában, mivel közlése szerint ezekre mint vadász ment el, nem pedig mint politikus. A szakértők természetesen nem elégedtek meg ezzel a magyarázattal, a képviselő mégis megúszta az eljárást.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!