Harapófogóba került Orbán! Választania kell a haverja és az Interpol között!

Forrás: MTI

Észak-Macedónia belügyminisztere nemzetközi elfogatóparancs kiadását kezdeményezte Nikola Gruevszki volt miniszterelnök ellen az Interpol nemzetközi rendőri szervezetnél – közölte az MTI.

Oliver Szpaszovki hétfőn közölte, hogy az észak-macedón hatóságok minden szükséges dokumentumot átadtak az Interpolnak. Közlésük szerint a volt kormányfő felelős azért, hogy jobboldali tüntetők megrohamozták a szkopjei parlamentet 2017. április 27-én, ezért

Nikola Gruevszkit az alkotmányos rend elleni terrorfenyegetéssel gyanúsítják.

Az észak-macedón belügyminiszter szerint az Interpol elkezdte vizsgálni az eset körülményeit.

Gruevszki 2006 és 2016 között volt az akkor még Macedónia nevet viselő Észak-Macedónia miniszterelnöke. Tavaly májusban két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték hivatali visszaélés miatt. A bíróság azért találta bűnösnek, mert miniszterelnökként politikai befolyását latba vetve, törvényellenes módon vásárolt páncélozott luxusautót a kormány, de voltaképpen saját maga számára.

Az ügyészség további négy eljárást is indított ellene egyebek mellett hivatali visszaélés, választási csalás, bűnszervezetben való részvétel és közrend elleni bűncselekményre történő felbujtás miatt.

A volt macedón kormányfő tavaly novemberben szökött Magyarországra a magyar kormány segítségével, ahol beadta menedékjog iránti kérelmét, és melyet rekordsebességgel meg is kapott a magyar államtól. Azóta az Észak-Macedón kormány kérvényezte a volt kormányfő kiadatását Magyarországtól, de mivel Gruevszki menekültstátuszának felülvizsgálata közel fél éve nem zárult le, így addig ő nem adható ki.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!