Leleplező filmet mutattak be: így loptak el több mint 2 milliárd forintot, ami nem érdekli az ügyészséget

Több mint két milliárd forintos kárt okoztak a költségvetésnek a választásokon a kamupártok, ám a Polt Péter vezette ügyészség mégsem tesz semmit annak érdekében, hogy elkapja a tetteseket.

Pedig, nem lenne nehéz dolga, ugyanis Gulyás Márton, mindenféle nyomozati jogkör és eszköz nélkül tudta felgöngyölíteni a kamupártok hálózatát. Az eredményeit a Rablópártok című filmben foglalta össze, melynek most volt a bemutatója. A tényfeltáró dokumentumfilmből az derül ki, hogy a 90-es években még aktív Magyarországi Zöld Párthoz és a 2009-ben, képviselői költségtérítésekről szóló népszavazási kezdeményezéssel feltűnt Seres Máriához köthető, Nyíregyháza környéki kör találta ki és építette fel a 2018-as parlamenti választáson indult 13 kamupárt közel felét.

A film választ ad arra is, hogy ezek, a valóságban nem létező pártok hogyan tudták prezentálni a szükséges támogató aláírásokat, amikor az a hálózati struktúrával rendelkező pártoknak is komoly munkát jelent. Valószínűsíthető, hogy Seres a törvény előírása ellenére nem semmisítette meg annak a több mint 600 ezer választónak a személyes adatait, akik támogatták a népszavazási kezdeményezését. Ez választ adhat arra  kérdésre is, hogy miért szerepelhettek már elhunytak nevei is az íveken.

2014-es választáson összesen 18, politikai- és kampánytevékenységet nem folytató  szervezet indult és vett fel összesen 3,5 milliárd forintnyi állami támogatást, míg 2018-ban 14 párt összesen 2,6 milliárd forintot használt fel.

Ennek ellenére, sem az ügyészség, sem az Állami Számvevőszék nemnyomoz az ügyben. Bár semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy összefüggés lenne a kamupártok és a Fidesz között, az tény, hogy az indulásuk és a rájuk adott szavazatok a Fidesz győzelmét segítették elő.

A film első részét itt nézhetik meg:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!