Udvarolnak Orbánnak , ő meg “pávatáncol” hozzá

Május elején Budapestre érkezik Matteo Salvini, olasz miniszterelnök-helyettes, aki az Európai Parlamenti választásokon megpróbálja összefogni a radikális, EU-kritikus erőket – közölte az index.hu.

Salvini látogatásának célja, hogy megvitassa Orbán Viktorral, milyen együttműködésre lát lehetőséget az EP-választások után megalakuló új Európai Parlamentben.

Salvini megpróbálja összeszedni az összes bevándorlásellenes, szélsőséges, Brüsszel- és elitkritikus európai pártot, hogy egységes erővel képviseltessék magukat.

Április elején Milánóban tartott egy konferenciát, melyre húsz olyan európai uniós pártot hívott meg, melyeket hasonló ideológiájúnak tart. Szeretné elérni, hogy a május végén újonnan megalakuló EP-ben, létre tudjon hozni egy új politikai együttműködést, hasonló értékeket képviselő pártszövetséget.

Az áprilisban tartott eseményre meghívást kapott többek között a német radikális jobboldali párt, az Alternatíva Németországnak (AfD), valamint a jelenleg még az Európai Néppárthoz tartozó Fidesz is. A tanácskozásra azonban végül csak négy párt képviselői mentek el, a magyar kormánypárt nem képviseltette magát.

Salvini vélhetően azért keresi fel Budapesten Orbánt, hátha így rá tudja venni, hogy hagyja ott az Európai Néppártot, melyben jelenleg felfüggesztett tagként nincs semmibe se beleszólása, és csatlakozzon az ő radikálisabb nézeteket valló pártszövetségéhez.

Az olasz miniszterelnök-helyettes kezdeményezéséhez egyelőre csak a pártja, az olasz Liga, a német radikális jobboldali párt, az AfD, egy dán párt, valamint az FPÖ, az osztrák Szabadságpárt csatlakozott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!