Ebből kormányzati botrány lehet: egyenlőre titkolják Orbán elől az indokot, miért nem alkalmazták az anyát!

Valószínűleg mindenki próbálja elkerülni a botrányt, ezért mindent megtesznek majd azért, hogy ne kerüljön a miniszterelnök fülébe a következő történet.

A szereplő érdekében sem a nevet, sem a munkáltató pontos nevét nem ismertetjük, csak annyit árulhatunk el, hogy egy kismamáról van szó, aki az egyik országos állami intézménynél dolgozott. Habár a főnökei szerint jól dolgozott és volt munkatapasztalata, mégsem hosszabbították meg a szerződését, és elutasították az álláspályázatát, így nem alkalmazták tovább.

Eddig szokványos lenne a történet, de az elutasítás indoka korántsem szokványos, mi több törvénybe ütköző. Ugyanis

ELUTASÍTÁSÁNAK OKA AZ „ISMÉTLŐDŐ SZÜLÉS VESZÉLYE”.

Mindez igencsak kellemetlen, amikor a kormányzat éppen óriásplakátokon hirdeti, hogy bizony itt minden lánynak, asszonynak szülni kell, nem egyet, nem kettőt, hanem legalább hármat!

Az említett anya -akinek egyébként mint kiderült két másik sorstársa is akadt az állami szervnél- 2015-ben kapott állást, ahol a másfél éves szerződését gond nélkül hosszabbították meg újabb másfél évvel. Közben született meg a gyermeke, és a gyeden lévő anyuka kérte, hogy hosszabbítsák meg a munkaviszonyát, de ekkor már falakba ütközött és elutasították. A hivatalos indoklás szerint azért, mert nem teljesítette a gyakornoki program feltételeit, miközben a korábbi teljesítményértékelései kiválóak voltak, és a gyakornoki program utólagos feltételeiről nem is tudott, mert nem közölték vele.

Figyelemre méltó, hogy míg a vele dolgozó három férfi gyakornok állásban maradt, addig a velük induló összes női munkatárs jogviszonya megszűnt – írja a Helsinki Bizottság, aki most jogsegélyt nyújt a nőnek.

Nagyjából ezért nem tud működni a kormány csak pénzbeli támogatásokkal operáló népesedési programja, mert az egész környezet nem alkalmas arra, hogy támogassa nőket a gyermekvállalásban.

Vajon hány gyermek nem születik meg amiatt, mert a család fél az anya állásának elvesztésétől?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!