Emberrabláshoz hasonlította a kormányzati ámokfutást Orbán volt minisztere

Fotó: Rosta Tibor / MTI

Veiszer Alinda, aki korábban a köztelevíziónál volt műsorvezető, most a szlovákiai Pátria Rádió Szombat délután című műsorát vezeti, melynek legutóbbi vendége volt Pálinkás József – közölte a magyarhang.org.

Pálinkás volt korábban a Fidesz-kormány oktatási minisztere és tavalyig a kutatási és fejlesztési hivatal vezetője, valamint korábban az MTA elnöke is volt. Fideszes múltja ellenére nem először szólalt fel az MTA kutatóhálózatának teljesen átgondolatlan és erőszakos kormányzati átalakítási szándéka miatt.

“Egy hatalmi játék és zsarolás része lett a Magyar Tudományos Akadémia. Ennyi erővel mással is megzsarolhatták volna az Akadémiát, például néhány akadémikus unokáját is ellophatták volna. Egyszerűen zsarolás, amit Palkovics miniszter csinál”

– mondta Pálinkás a rádióműsorban.

Az MTA volt elnöke kitért arra is, hogy a magyar értelmiség nem mer kiállni és elmondani a véleményét.

“Csalódott vagyok az egész magyar értelmiségben, hogy fél kiállni, hogy teljesítse értelmiségi feladatát, azaz megmondja, hogy miről mit gondol, kertelés nélkül.”

Pálinkás végül rátért arra, hogy szerinte a Fidesz visszaél kétharmados többségével amit nem jóra használ, nem a nemzet egybekovácsolására, hanem annak megosztásra és csak konfliktusokat generál.

“A Fidesz nem arra használja a kapott óriási felhatalmazást és felelősséget, hogy egységesebbé tegye és összefogja a nemzetet, hanem nagyon sokszor megosztásra és a szembenállás fokozására.”

“Az, hogy kezd kialakulni egy kritika nélküliség, értelmiségiként rémülettel szemlélem. Elhiszem, hogy senki sem szereti a kritikát, de én mindig igyekeztem magam olyanokkal körbevenni, akik ha hülyeséget akarok csinálni, megmondják a szemembe.” – fogalmazott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!