Megsemmisítette Orbánt Geszti a Story Gála színpadán, ezt nem fogja kitenni az ablakba

Forrás: Polyák Attila/Origo

Díjosztás közben csúnyán odaszúrt a miniszterelnöknek Geszti Péter.

Szombat este rendezték meg a huszadik Story Gálát, amin díjakat is kiosztottak. Dés László zeneszerző-előadóművész pl. megkapta a Gála Érték-díját. Geszti Péter konferálta fel őt a színpadra azzal a mondattal, idézzük:

“Dés László nem közbeszerzésen nyerte az elismeréseit.”

Ezzel Geszti lényegében egyetlen elegáns mondattal lezárta a Fidesz tavaly nyáron indított kultúrkampfját. Elfoglalhatja Orbán a teljes magyar nyilvánosságot, bezárathat egyetemeket, leépítheti a fékek és ellensúlyok rendszerét, tönkreverheti a jogállamot stb., de egy valamire sosem lesz képes:

önkényuralmi erőből értéket teremteni.

A kultúrából következhet egyféle politika, de a politika sosem lesz képes kultúrát teremteni, ezért hiábavaló vállalkozás már a kezdetektől fogva az egész orbáni kultúrkampf. Nincs fideszes kultúra, nem is volt, soha nem is lesz. Pénzt és hatalmat lehet közbeszerzésen nyerni, elismerést nem, azt csak tehetséggel, szorgalommal és teljesítménnyel lehet. Orbán egy valamit épített ki az elmúlt 9 évben:

a tehetségtelenek diktatúráját.

De mint minden hasonló erre vonatkozó kísérlet a múltban, a Nemzeti Együttműködés Rendszere is ugyanúgy meg fog bukni. Akkor majd emlékezzünk: Geszti előre megmondta. És milyen elegánsan tette!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!