Ultimátumot kapott Handó Tünde: ezt már nem viselik el a bírák

Handó és Polt - függetlenek egymás közt // kép Népszava

Újabb szintre lépett a Handó Tünde és az Országos Bírói Tanács (OBT) közt zajló már-már háborúnak nevezhető konfliktus. Nem volt nehéz megjósolni, hogy ez lesz a vége, hiszen tavaly januárban Handó tevékenységét felügyelő OBT ugyanis ekkor tartott tagfrissítést, a tanácsba pedig több olyan új bíró is bekerült tagként, akikről lehetett tudni előre, hogy nem fognak szó nélkül elmenni Handó tevékenysége mellett.

Handó az OBH (Országos Bírói Hivatal) elnökeként egyébként el sem járt el a tanács üléseire, nem adott a munkájához szükséges adatokat,viszont panaszkodott a két szervezet közötti párbeszéd hiányára, júniusban pedig egyenesen hazaárulónak nevezte a tagokat. A tanács tagjainál betelt a pohár, elegük lett a szabálytalan kinevezési gyakorlatból, és megállapították egy vizsgálatban, hogy

„hogy dr. Handó Tünde az elmúlt egy évben több esetben figyelmen kívül hagyta a törvényességi jelzéseket, továbbá a sarkalatos törvényekben előírt egyes kötelezettségeinek nem tett eleget.”

A helyzet azért is nagyon durva, mert Handó Tünde mint az OBH elnöke felelős a bíróságok szervezeti irányításáért, így fokozott követelmény, a törvények teljes körű és pontos betartása. Éppen ezért a közlemény egy nagyon erős és világos üzenettel zárul:

„A törvények betartása és betartatása nem választás kérdése, hanem alkotmányos kötelesség a közhatalom gyakorlói számára.”

Bár tudjuk, a Fideszes agyakban ez egy igen nehezen feldolgozható követelmény.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!