Nem merték itthon bevallani, de kiderült kit látogat meg Orbán!

Fotó: 24.hu

Orbán Viktor ismét egy diktátornak tartott vezetővel fog találkozni. Ezt a tényt azonban próbálta a közmédia eltitkolni. Szijjártó Péter hétfőn Minszkben járt, melyről az MTI is beszámolt, arról azonban nem esett szó, hogy a miniszterelnök februárban meglátogatja Európa utolsó igazi diktátorának tartott Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt.

Erről a 24.hu írt a fehérorosz állami hírügynökség alapján, ami a magyar hírügynökséggel ellentétben hosszasan taglalta Orbán februárra tervezett érkezését.

A lap megemlíti azt is, hogy 2017-ben, mikor létrejött egy szerb-fehérorosz-magyar háromoldalú találkozó, a magyar közmédia azzal se nagyon akart eldicsekedni. Akkor is csak azért szerezhetett tudomást a találkozóról a magyar közvélemény, mert Aleksandar Vučić a szerb miniszterelnök előre bejelentette a tervezett tárgyalást Pekingben.

Orbán az elmúlt években valamiért csak azokkal a vezetőkkel kötött szorosabb barátságot, akiket a nyugati társadalom elítél. Jó kapcsolatot ápol Oroszország elnökével Vlagyimir Putyinnal, a nemrég megválasztott brazil elnökkel Jair Bolsonaroval, a török elnökkel Recep Tayyip Erdoğannal és ahogy látni a fehérorosz elnökkel Aljakszandr Lukasenkaval sincs rossz viszonyban, ha most újra találkozik vele.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!