Most már nem röhögnek – sorban kapják a pofonokat

Úgy tűnik, a munkáltatók józanabbul gondolkoznak mint a kormány. Nem hiába, bonyolultabb dolog is megszervezni egy-egy cég működőképességét az egyre növekedő szakemberhiány mellett, mint kormányülésen egy asztal mellől hülyeségeket kiabálni.

Önkormányzatok sora,Dombóvár, Szeged, Salgótarján, Budapest XV. kerület és a fideszes vezetésű Szombathely már rendeletben utasította el a rabszolgatörvény bevezetését az önkormányzati tulajdonú cégek esetében, és most úgy tűnik, egy nagy multi is csatlakozik hozzájuk.

A Tesco Globál Áruházak Zrt. lehet az első multinacionális vállalat, amely megállapodásban vállalja több mint 16 ezer munkavállalója felé, hogy az elkövetkező két évben nem alkalmazza a túlóratörvény által megengedett 400 órás munkaidőkeretet áruházaiban, hanem továbbra is a jelenleg érvényes 250 órás túlmunkakeret szerint osztják be a dolgozókat, akikkel így külön megállapodásokat sem kötnének – kapaszkodjanak most meg: tudta meg a Magyar Idők.

Az áruházlánc jogi képviselője hétfőn átvette a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) írásbeli indítványát, amely arra irányul, hogy kössenek megállapodást az áruházi munkavállalók egészségvédelme érdekében. Ebben a munkaadó garantálná, hogy 2019-ben és 2020-ban áruházaiban és logisztikai központjaiban nem alkalmazza a kormány által decemberben törvényileg lehetővé tett 400 órás munkaidőkeretet, hanem továbbra is az eddigi gyakorlatot követi, és a dolgozókkal 250 óra rendkívüli munkaidőn túl önkéntes túlmunkára nem köt megállapodást, írja a lap.

Hozzátesszük, a Tesco eddig sem élt az egy éves elszámolási időszakkal sem, így valószínűleg a három évessel még annyira sem fog. Valószínűsítjük, nem a Tesco lesz az egyetlen, mely ezt a példát fogja követni, ugyanis ha megakarja őrizni a dolgozóit, akkor nem törekedhet senki arra, hogy a végletekig kizsigerelje őket. Erre csak a kormánynak van igénye, mert nem tudják megállítani az elvándorlást.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!