Több mint sértés: fogadni sem volt hajlandó a nagykövetet

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A CEU még októberben jelentette be, hogy ha nem sikerül december elsejéig megegyezniük a magyar kormánnyal, akkor Bécsbe költöztetik az összes amerikai akkreditációjú programjukat. Szombaton lejárt a határidő melyet az egyetem határozott meg, hétfőn pedig egy nemzetközi sajtótájékoztatón bejelentették, hogy mivel nem jutottak előrébb az ügyben, így kénytelenek költözni.

A törvény értelmében tehát nem vehet fel új diákokat 2019. január 1-től az egyetem, így sikeresnek mondható az a hadjárat, amit a Fidesz indított a “Soros-egyetemmel” szemben.
A CEU bejelentését követően megszólalt az ügyben David Cornstein amerikai nagykövet is, aki külön interjút adott az RTL Híradónak.

“Nagyon hosszú időn keresztül dolgoztam azon, hogy létrejöjjön a megállapodás a magyar kormány és a CEU között. Ebből a szempontból ez egy kudarc” – mondta Cornstein.
A nagykövet véleménye szerint eleve kudarcra volt ítélve a megállapodás, mivel az Orbán Viktor és Soros György közötti szembenállás túl nagy.

Az is kiderült, hogy a nagykövet nem is találkozott Orbán Viktorral, mert a kormányfő nem fogadta júniusi beiktatása óta. “Beszéltem a meghatalmazottjaival. Higgye el a miniszterelnök tudta, hogy mit gondolok az ügyről.”

“Azt hiszem, a kormány is hibás, és az egyetemnek is jobban kellett volna törekednie a megállapodásra” Valamint hozzátette – “Nem fogom azt mondani, hogy most vége a két ország kapcsolatának, megyünk előre, és folytatjuk az együttműködést más területeken”

Aki nem ért diplomatául, annak lefordítjuk: “Ezt nem fogjuk elfelejteni, nektek!!!”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!