Elgurult a gyógyszer, innen nehéz lesz visszajönni

No, Orbánnál már régen, írtunk is róla, hogyan is jár orvoshoz miniszterelnökünk. A baj csak az, hogy őrültebbnél őrültebb gondolatait nemcsak hogy megosztja az emberekkel, hanem kormányzati pénzből terjeszti is azokat. Ezeknek egy részét persze „közszolgálatinak” hazudott médiában, vagy éppen „piacinak” mondott, állami hirdetésekből élő televízióban teszi. Ez, a látható felszín. Ennél sokkal veszélyesebb, a nem hivatalos csatornákon terjesztett propaganda, a Facebookos álhírgyárak, amelyek hol Putyint dicsőítik, hol Soros ördögi tervét leplezik le.

Csak ez az egész vissza is üthet, akár Orbánra magára is. A magyar lakosság összeesküvés elméletekre fogékony részének ugyanis teljesen mindegy, hogy mit tolnak az arcába: elhiszi, hogy Obama földönkívüli, elhiszi, hogy a fertőző betegségek elleni oltással akarják kipusztítani a világot, elhiszi, hogy Soros és Putyin együtt akarja tönkretenni Európát. De elhiszi azt is, hogy Orbánt egy grazi klinikán kezelik. És ez bizony egy friss felmérés szerint nem pártszimpátia függő, ugyanis a fideszesek 25 százaléka is azt gondolja, hogy Orbán tényleg Grazba jár kezelésekre! Ez bizony azt jelenti, hogy ha egy álhír kiszabadul a palackból, az bizony minden erre fogékony fejébe befészkeli magát, legyen ellenzéki, vagy kormánypárti.

Az oktatás szétverésének, a tankötelezettség 16 évre szállításának lehet ez a célja, hogy a logikus gondolkodásra képtelen tömegeket majd álhírekkel, a valóságban nem létező fenyegetettségekkel manipulálják, és maguk kedve szerint tudják irányítani. De amint látható, a butaság határtalan, és mindenkire veszélyes. Minél nagyobb a sötétség, annál nehezebb lesz megtalálni a villanykapcsolót. Mindenkinek.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!