Baljós bejelentést tett Németh Szilárd: vajon kilépünk a NATO védelme alól?

MTI Fotó: Vajda János

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kedden a közszolgálati M1-en bejelentette, hogy a honvédelmi költségvetés 2024-re megduplázódik, de már jövőre is több forrás juthat rá.

A pénzt a Zrínyi 2026 programban a hadsereg eszközeinek fejlesztésére fordítják, és beindítják a hazai fegyvergyártást – mondta Németh, aki szerint a NATO-kötelezettségeknek megfelelően a hadsereg feltöltöttsége megfelelő, a haderő nagy részét a fiatalok adják, ami szerinte bizakodásra ad okot.

A Magyar Honvédség idén 428 milliárd forintból gazdálkodik, ez az összeg jövőre a költségvetési tervek alapján kb. 80 milliárd forinttal, több mint 500 milliárd forintra fog nőni – számol be a 444.hu a sajtótájékoztatóról.

Fegyvergyártás, eszközfejlesztés. A vak is látja, hogy a magyar hadsereg maximum valamelyik rég elfeledett afrikai törzs felett arathat győzelmet. Létezik NATO-vállalás, amihez igazodnunk kell, azonban EU-s irányelvek is vannak, és amíg alapvető orvosi eszközöket nem gyártanak a kórházakba, taneszközöket az iskolába, miért kell szinte megduplázni a hadiiparra fordított forrást? Miért szükséges fegyvereket készíteni?

Készülünk a NATO elhagyására? Arra számítunk, hogy saját magunkat kell megvédeni, ha már sem az EU, sem a katonai szövetség nem lesz a segítségünkre? Baljós és váratlan bejelentés ez Németh Szilárdtól…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!