A Forma1 vezetői ragaszkodnak a hostess-lányokhoz

A Forma-1 sportszakmai ügyeit irányító Ross Brawn vetette fel az ötletet, hogy a hosszútávú világbajnoksághoz (WEC) hasonlóan az F1-ben is búcsút kellene inteni a grid girlök alkalmazásának.

Az elképzelés nem aratott nagy sikert, a megszólalók többsége feleslegesnek tartja a tervezett lépést, egyesek egyenesen a hagyományok rombolásának tekintenék azt.

“A grid girlök hosszú évek óta szervesen hozzátartoznak a Forma-1-hez. Szerintem Ross Brawnnak fontosabb dolgokkal kellene foglalkoznia” – mondta a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene.

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda is hasonlóan vélekedik: “A női egyenjogúság teljesen rendben van, sőt, lassan már meg is előznek minket, férfiakat. De miért ne állhatnának ezután is a rajtrácson?”

Lauda honfitársa, barátja, a Red Bull-motorsportfőnök Helmut Marko egyenesen elképzelhetetlennek tartja a lányok száműzését.

“Egyszerűen nem tudom elképzelni. Amerikában minden egyes meccs előtt, alatt és után ott vannak a cheerleaderek, szóval nem értem, a Forma-1-ben miért ne lehetnének lányok. Szerintem vannak ennél nagyobb gondjaink is.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!