Kövér László szájából megint folyt a sz.r, de visszalapátolták belé

Kövér László minapi interjújában, amit a mandiner.hu-nak adott, a politikai közbeszéd szintjének állapotáért az ellenzéket tette felelőssé:

“gyakorlatilag már csak gyalázkodás, rágalmazás, hisztériakeltés ürügye számukra minden vita … Egyrészről minden társadalmi vita tartalmi kiürülése a közbeszéd primitivizálódását is magával hozza. Ebben óriási felelőssége van az ellenzéknek, amely értelmes és meggyőző érvek híján nem tud, de nem is akar érdemben vitázni, csak katasztrófahangulatot, polgárháborús pszichózist kelteni. Ebben kétségkívül verhetetlenek.”

Végül is ezek a mondatok igazak is lehetnének, amennyiben saját pártjára értette volna őket. Úgy látszik, hogy a kognitív disszonancia esetében is működik. Nos, mielőtt még esetleg a rossz időjárásért is az ellenzéket kezdené el hibáztatni, szeretnénk emlékeztetni egy pár dologra, a saját háza tájáról, aminek talán van köze a közbeszéd mai állapotához.

Kezdjük egy 15 éves történettel, talán emlékszik a házelnök úr saját szavaira,mellyel megalapozta országunkban az ellenfél tiszteletét, és a magas szintű politikai vitákat:

“Tehát, hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonylag erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat. Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják sulykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elő jó példával. És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk”

Miniszterelnökünk is mindent megtesz, hogy tartalommal töltse ki a parlamenti vitát, így találta mondani: “nem szoktam, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni”. illetve: „A Jobbikból, egy nemzeti radikális pártból egy csicskapártot csináltak” . Nem kell  messzire mennünk akkor sem, ha háborús retorikát, hisztériakeltés vagy egyéb rágalmazás szeretnénk találni Orbán szavaiban. Gondoljunk csak az egész Soros elleni hadjáratra, vagy Brüsszel ellenségnek való beállítására.

Bizonyára az ellenzék tehet arról is, ha valaki a kormánypárt soraiban viccesnek találja ezt a fényképet:

24909674 914679372024531 8190467484777997048 n 1 e1513014814273
Kép: Pócs János Facebook

A kormánypárti média munkatársai is elszakadtak már a valóságtól, Bencsik András azt találta mondani Rogán helikopterezése okán: “Van egy gazdag ember Kelet-Magyarországon, akinek borzasztó fontos, hogy a gyermeke esküvőjén jelen legyen minél több celeb, sőt egy miniszter is, ezért az utóbbiért helikoptert küld. Most mi az isten ebben akkora sztori?! Miért kell ezt a retek, proletár demagógiát nyomni a Népszabadságban? Félmillió forint egy ilyen helikopter-bérlés, minden középosztálybéli ember ki tudná fizetni.”

Napestig sorolhatnánk a Habony-művek által kibocsájtott szemetét, amit Kövér László helyett, valószínűleg az ellenzéknek kell majd elsöpörnie.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!