Eljött az idő: Balognak le kell mondania!

Balogh Zoltán, forrás: Wikipedia

Magyarországon miért “védettek” a politikusok? Egymás után érkeznek azok a hírek, hogy az egészségügyben olyan lehetetlen állapotok uralkodnak, amelyeknek napvilágra kerülésük esetén egy nyugati országban a miniszter már rég lemondott volna. A HVG hasábjain látott napvilágot egy olyan eset, ami után, ha az egészségügyért felelős miniszter megtarthatja a székét, akkor már teljesen komolytalan dolog demokráciáról beszélni. Magyarul bármi megtörténhet, a “miniszter” védve van, az állampolgárok a politikát csak négy évente egyszer tudják korrigálni, jövő áprilisban.

Egy idős beteget szállítottak egyik kórházból a másikba éjjel fél kettőkor, nem azért, mert sürgős eset volt, hanem ebben az időpontban került sorra, a trombózisveszély miatt kizárólag csak fekve, hordágyon szállítható asszony. Felszólították, hogy pattanjon be magától a mentőautóba, útközben megálltak hamburgerezni és cigit venni, ami a felettesük szerint teljesen rendben van, hiszen éjszaka dolgoztak és nem tartott nagyon sokáig, a rémtörténet miatt a család panaszt tett.

A 73 éves asszony daganatos megbetegedésben szenved. Trombózisa miatt a Szent János Kórház belgyógyászati osztályán kezelték, innen a lakóhelye szerinti illetékes Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba kellett szállítani, orvosa úgy tájékoztatta a családot, hogy a szállítás délután, legkésőbb kora este lesz.

A betegszállítók éjjel 1 óra után jelentek meg, hordágy helyett tolószékben tolták a mentőautóhoz, ahol felszólították, hogy szálljon be, hiába mondta nekik, hogy nem tud beszállni, mert nem tudja mozgatni a lábát, ereje sincsen, azt a választ kapta, hogy

“ne szórakozzon, tudja, hogy hány óra van?!”

Mikor erre megpróbálta beküzdeni magát az autóba, a történtek miatt a család által tett panasz szerint meg is lökték, mire „a mellkasának bal fele az ülésnek csapódott”.

 

A fél órás utat közel két óra alatt tették meg az AMS munkatársai, megálltak hamburgerezni, majd amikor kiderült, hogy az egyiküknek elfogyott a cigarettája, egy dohányboltnál is megszakították a betegszállítást. Az idős asszony két másik beteggel bent ült a mentőautóban, hálóing és köntös volt rajta, teljesen átfagyott.

„Az éjszakás nővér észlelte a történteket, és betakarta a teljesen átfázott anyukámat, és értesítette az ügyeletes orvost. A következő napokban kivizsgálták, hogy kizárják a durva bánásmódból eredő sérüléseket, fájlalja ugyan a mellkasát, de szerencsére nem sérült meg komolyabban” – mondta Sebestyén Zsóka, aki az érintett cégnél panaszt tett és az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkárnál is, hiszen ez a vállalhatatlan betegszállítás a társadalombiztosítási rendszeren belül zajlott, közpénzből finanszírozták.

„Egyeztettünk azóta orvossal, sőt mentőssel is, és egyetértenek abban, hogy mivel mindkét lábában kimutathatóan van thrombus, vagyis vérrög, ez bármikor leválhatott volna. Ezért az ilyen betegeket szállítani csak fekvő állapotban lehet, nem pedig arra kényszeríteni, hogy egyáltalán felálljon, és a mentőautóba szálljon be.

Csak a szerencsén múlt, hogy a mentőbe való beszállításától, majd az ülve történő szállítástól a vérrögök nem váltak le, és kerültek a véráramba, ami akár tüdőembóliát, halált is okozhatott volna”

A HVG megkereste az AMS mentőszolgálatot. “A bepanaszolt szolgáltatást az állami egészségügyi rendszerben, vagyis a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő finanszírozza. Ennek ellenértékét firtató kérdésünkre azt állította, hogy ezért a konkrét szállításért „körülbelül 1670 forintot” kapnak majd a novemberi finanszírozás kiutalásakor. A meglehetősen alacsonynak tűnő összeg azonban nem lehet magyarázat, ha valóban megalázóan és felelőtlenül bántak egy idős emberrel. Ugyanakkor a cégvezető válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy „a mai magyar betegszállítási kassza közel 12 éve változatlan, 6 milliárd forint, miközben a betegszállítások száma nőtt, az üzemanyag ára nőtt, a gépkocsik ára nőtt, a járulékok, fizetések nőttek.” – írja a hvg.hu. 

Korábban beszámoltunk arról, hogy az “Emberi Erőforrások Minisztériuma hiába indít támadást a sajtó ellen, ahelyett, hogy elkezdene végre foglalkozni az egészségügyben lévő valós problémákkal. Nyílt levelet írtak a kórház igazgatóknak, melyet „ajánlott aláírniuk”, hiszen ismerjük a maffiakormány módszereit: „hűségeskü”- ismerős ez mindenkinek. Az orvosoknak csak az a dolguk, hogy egyetértésüket kifejezve a FIDESZ kormánnyal, aláírják a levelet, mely szerint a sajtó álhíreket gyárt, és valójában a körülményekhez képest a magyar egészségügyben minden rendben van, csak a sajtó fújja fel az egyre csak rohadó egészségügy állapotát.”

Az egészségügyért állt ki a fiatal szocialista páros: “Milliókat nem lehet elhallgattatni”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!