Hihetetlen! Rendőrök mentettek ki megkínzott kutyákat Bicskén

Folyamatos harcot vívnak az állatvédők, és a velük szimpatizánsok az állatvédelmi törvény szigorításának érdekében, persze a kormány elnézi mindezt, nem tesz semmi érdemlegeset. Pedig már naponta jelennek meg beszámolók állatkínzásról, amiket az internetnek köszönhetően az elkövetők nehezen tudnak eltussolni. 

A legújabb szörnyűség, ami bejárta az internetet, az a Bicskén történt állatkínzás, ahol egy család jó megélhetésnek gondolta, hogy kutyákat tenyészt, ami náluk többnyire a rettenetes tartást, és a kínzást jelentette.

Szerencsére az Etyeki Állatvédő Egyesület hamar, de mégsem elég hamar tudomást szerzett a dolgokról, sajnos elkéstek, egy piciny kölyökkutyát már haldoklott, amikor  el hoztak órási nehézségek árán, végül sajnos belehalt fájdalmaiba: ,,a valós történetet a mai napon megosztjuk a nagyközönséggel, leírjuk majd részletesen, ahogy minden ok nélkül négyszer fejbe verte az anyakutyát az egyik fiatalkorú, megírjuk, hogy a haldokló kiskutyákat pénzért akarták csak odaadni, hogy kihangsúlyozta, inkább földhöz csapja, minthogy kórházba vihessük”tette közzé az egyesület Facebook oldalán.

 

Hiába tudtak pár kutyát megmenteni, mégis érthetetlenül álltak az eset elől, hogy ezek után még mindig lehetnek kutyák a családnál. Sőt, a történetben az is megmutatkozott, hogy akikről azt gondolták az állatokért vannak, valamiért mégis a másik oldalra állnak, annak ellenére, hogy látják az állatok szenvedését. Erről az egyesület így írt: ,,Rendőrségi feljelentés megtörtént állatkínzás miatt, igy hivatalos úton meg kell kezdeni a helyszíni szemlét, jegyzőkönyv, rendőri kíséret, hatósági állatorvos, aki megállapítottja az igazunkat és reménykedsz, hogy akikért mindezt teszed megmenekülnek a kegyetlenkedésektől, nem kell tovább nélkülözniük, mert ez az egy célod van. Elvileg meg is történt a helyszíni szemle, hatósági állatorvos nélkül. Nem tudjuk, ilyen lehet-e, törvényes-e, de itt Bicskén megtörtént.Tegnap átnyújtott Bicske volt gyepmestere három babakutyát a négyből.

 

Azt mondta a negyedik elhalálozott féregmérgezésben, ezért csak hármat tud átadni az egyesületünknek. Kihangsúlyozta, hogy a többi ott lévő felnőtt kutyákért ő vállal felelősséget és átszállíttatja a helyi önkormányzattal szerződésben lévő törökbálinti menhelyre. Mindenki megnyugodott, ma reggelig. Szemtanuk elmondása szerint, a feljelentett családnál, látták a negyedik át nem adott babakutyát élve, akit halottnak nyilvánítottak. Kértük,  a gyepmestert hozza el nekünk, azt a kiskutyát, akit ott hagyott, akiről tudja jól, hogy milyen körülmények közt él, testvérei milyen állapotban vannak és ha nem kapja meg a megfelelő ellátást akkor ő is meg fog halni és nem kell magyarázkodnia előttünk a korábbi hazugságaiért. Egyet szeretnénk, a kiskutyát magunknál biztonságban tudni. Biztosított róla, hogy ma elhozza azt a kutyát is és kórházi ápolásban részesíthetjük őt is. Persze mentegetőzött, hogy blablalba, nem is tudja mi történhetett, de minket valóban nem érdekel, hogy történhetett ez meg, mert fura dolgok kerülnek napvilágra, összefonódások, hazugságok, hivatal, pénz és megint az szenved csak aki ártatlan, aki semmiről sem tehet.”

Végül a megoldást a rendőrség hozta, akik augusztus 27-én vasárnapi napon, amikor az egyesület által barátságos sétára invitálta a szimpatizánsokat. Elképesztő összefogás történt ezen a napon Bicskén, ahol fociszurkolók, nők, férfiak, fiatalok, gyerekek együtt indultak el, hogy hátha ma változás fog történni.

Végül az összefogás, a hatóság segítsége sikerhez vezetett: “Két kutyáért jöttünk, 7 blöki és egy mindennapos mamakutya lett kimentve” – írta a közösség Facebook oldalukon.

Végül az összefogás, a hatóság segítségével: “Két kutyáért jöttünk, 7 blöki és egy mindennapos mamakutya lett kimentve” – írta a közösség Facebook oldalukon.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!