Komoly bajban Papcsák Ferenc. A Fidesz elengedte a kezét?

Hat olyan, nagy összegű szerződést kötöttek Zuglóban Papcsák Ferenc 2010 és 2014 közötti polgármestersége idején, amely sértette a kerület érdekeit. A keletkezett kár elérheti a több százmillió forintot is – legalábbis ezt állítja az önkormányzat megbízásából készített 17 oldalas, a pénzügyi, gazdasági és jogi átvilágítás eredményét összegző jelentés, írja a magyar nemzet.

  • Az egyik kifogásolt szerződést még 2012-ben kötötte az önkormányzat a Hungast-Mecsek Kft.-vel. A megállapodás értelmében a Hungast azt vállalta, hogy három önkormányzati konyha és a hozzá tartozó tálalóhelyek átvételével biztosítja a helyi közétkeztetést, átveszi az alkalmazottakat, legkésőbb 2013 szeptemberéig pedig elvégzi a szükséges felújításokat is. A szerződést azonban – a jelentés szerint – a következő évben Papcsák Ferenc kétszer is módosította, méghozzá úgy, hogy a benne szereplő összeg nem változott, viszont a Hungastnak már nem kellett elvégeznie a felújításokat. Az a papírokból nem derül ki egyértelműen, hogy ez összegszerűen mekkora „kedvezményt” jelentett a Hungast-Mecseknek, de a jelentés szerint százmillió forintos nagyságrendű lehetett az elengedett szolgáltatás értéke.

 

  • A zuglói elszámoltatási jelentés büntetőfeljelentést és kártérítési per megindítását javasolja a HBF Építőipari Kft.-vel kötött 480 millió forint értékű keretszerződés miatt is. A dokumentum szerint ugyanis „megalapozott gyanú merült fel” arra, hogy a HBF Építőipari Kft. az általa elvégzett munkát legalább kétszeresen túlszámlázta.

 

  • A jelentés szintén problémásnak látja a Lantos Mihály Sporttelep üzemeltetésével kapcsolatos kiadásokat. A telep ugyanis 2014-ben az MTK üzemeltetésébe került át, az átadás-átvétel azonban több hónapot is csúszott. Az ebben az időszakban keletkezett 11,5 millió forintos költséget végül nem az MTK, hanem az önkormányzat fizette ki, miközben a szerződés szerint a sportklub volt már az üzemeltető.

Papcsák Ferenc a Magyar Nemzetnek azt mondta: amikor távozott a polgármesteri székből, minden információt átadott az új vezetésnek. 2013-ban az Állami Számvevőszék mindent rendben talált Zuglóban, veszteség nem keletkezett, sőt, 6 milliárdos vagyonnövekedéssel adták át a kerületet. Papcsák szerint természetesen politikai támadásról van szó

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!