Krumplis tészta újragondolva – Healthy Food

Bodrogi Réka  a Le Grand Voyage – A Nagy Utazás blog írójának cikke.

Gyermekkorom nagy kedvence volt a krumplis tészta, őszintén az idejét sem tudom már mikor ettem utoljára. Kicsi voltam még amikor a nagymamámmal együtt gyúrtuk a tésztát. Szerintem szuper dolog a házi, kézzel gyúrt tészta. ugyan én ennek nem igazán vagyok specialistája (még), meg hát őszinte leszek az időgazdálkodás miatt inkább megveszem a bio boltban a gluténmentes tésztát. A gyúrt hiszen hamarabb elfogy mint amennyi idő elkészítem. Lusta is vagyok gyúrni na sok vele a macera. Ettől függetlenül azért gyúrtam már én is tésztát és nagyon ízlett de azért a mama tésztájának nincsen párja. Viszont a mama tésztája sajnos nem gluténmentes.

Így hát a minap mivel arról fantáziáltam milyen finom is volt mama krumplis tésztája, úgy döntöttem elkészítem a saját típusomnak megfelelően személyre szabva. (szénhidrát típus vagyok.)

Íme a recept:
Hozzávalók (4 napra ebédre)

390 g édesburgonya
200 g köles tészta (petrezselymes, fokhagymásat választottam)
440 g csirkemell
96 g kókusztej
1 kis fej vöröshagyma
16 g kókuszzsír
só, bors, pirospaprika
fokhagyma ízlés szerint a csirkemellhez

Elkészítés:
A tésztát megfőzzük sós vízben
Az édesburgonyát felkockázzuk majd feltesszük főni (kb 15-20 percig főzzük)
A vöröshagymát kókuszzsíron megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, majd bele tesszük a megfőtt édesburgonyát és lassú tűzön összeforraljuk. Leszűrjük a főtt tésztát és hozzá keverjük az édesburgonyához. Ízlés szerint találjuk. Én fokhagymás kókusztejes csirkét készítettem hozzá, hogy meglegyen a fehérjebevitelem is.

Jó étvágyat az ebédhez!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!