Bodrogi Réka a Le Grand Voyage – A Nagy Utazás blog írójának cikke.
Gyermekkorom nagy kedvence volt a krumplis tészta, őszintén az idejét sem tudom már mikor ettem utoljára. Kicsi voltam még amikor a nagymamámmal együtt gyúrtuk a tésztát. Szerintem szuper dolog a házi, kézzel gyúrt tészta. ugyan én ennek nem igazán vagyok specialistája (még), meg hát őszinte leszek az időgazdálkodás miatt inkább megveszem a bio boltban a gluténmentes tésztát. A gyúrt hiszen hamarabb elfogy mint amennyi idő elkészítem. Lusta is vagyok gyúrni na sok vele a macera. Ettől függetlenül azért gyúrtam már én is tésztát és nagyon ízlett de azért a mama tésztájának nincsen párja. Viszont a mama tésztája sajnos nem gluténmentes.
Így hát a minap mivel arról fantáziáltam milyen finom is volt mama krumplis tésztája, úgy döntöttem elkészítem a saját típusomnak megfelelően személyre szabva. (szénhidrát típus vagyok.)
Íme a recept:
Hozzávalók (4 napra ebédre)
➡ 390 g édesburgonya
➡ 200 g köles tészta (petrezselymes, fokhagymásat választottam)
➡ 440 g csirkemell
➡96 g kókusztej
➡ 1 kis fej vöröshagyma
➡ 16 g kókuszzsír
➡ só, bors, pirospaprika
➡ fokhagyma ízlés szerint a csirkemellhez
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük sós vízben
Az édesburgonyát felkockázzuk majd feltesszük főni (kb 15-20 percig főzzük)
A vöröshagymát kókuszzsíron megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, majd bele tesszük a megfőtt édesburgonyát és lassú tűzön összeforraljuk. Leszűrjük a főtt tésztát és hozzá keverjük az édesburgonyához. Ízlés szerint találjuk. Én fokhagymás kókusztejes csirkét készítettem hozzá, hogy meglegyen a fehérjebevitelem is.
Jó étvágyat az ebédhez!