Letiltották Gundel nyilatkozatát? Kitálalt a műsorvezető, majd eltűnt az interjú

Az MTVA-tól távozó műsorvezető azt mondja, szakmai kérdésekben, illetve a köztévé kommunikációs megoldásaiban akadtak olyan döntések, amelyekkel már nem tudott egyetérteni.

Február elején derült ki, hogy a Maradj talpon! című vetélkedőt vezető Gundel Takács Gábor otthagyja a köztévét. A műsorvezető most hosszabb interjúban beszélt a távozása okairól az Origónak. (A szókimondó interjú hamar el is tűnt az Origo címlapjáról.) Bár, ezen annyira nem kell meglepődnünk, hiszen tudjuk, micsoda “arculatváltáson” ment át a portál…

Gundel Takács azt mondta, nem egy konkrét ok miatt mondott fel, hanem folyamatosan az vetődött fel benne, hogy “a nevemet, az arcomat, a hitelességemet, amiben 33 év munkám van, adhatom-e ezekhez a döntésekhez. Eljött az a pillanat, amikor egyértelművé vált, hogy tovább nem.”

Az Index beszámolója szerint arról is beszélt, hogy felettesei az ő megkérdezése nélkül hoztak a műsorral kapcsolatban döntéseket – így amikor egy jobbikos politikust kizártak a játékból, vagy megváltoztatták a stábja összetételét -, és úgy érezte, ha tovább marad a műsorban, azzal legitimizálja mások döntéseit:

“Kértem, hogy a cég tegyen meg minden tőle telhetőt azért, hogy a hitelességem helyreálljon. Azt is elmondtam nekik, hogy én a magam részéről csak egyetlen megoldást tudok erre, ha felmondok. Meghallgattak, majd végül ebben maradtunk. Felmondtam.”

Gundel Takácsnak ezután felajánlották, hogy sportriporterként továbbra is maradjon a köztévén, de ezt köszönettel visszautasította, mivel neki “nem egyes műsorokkal volt baja, hanem azzal a rendszerrel, amiben a mai magyar közmédia működik.”

A műsorvezető még nem tudja, mihez kezd ezután, de a közmédiához csak komolyabb változások után térne vissza, ahhoz “másfajta szemlélet, szakmaiság és koncepció kellene.”

Mai hír egyébként az is, hogy a Maradj talpon! új műsorvezetője Kovács Kokó István vagy Héder Barna lehet.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!