Nagy lehetőség a budapestieknek: nyáron százezreket kereshetsz a lakásoddal

Kép forrása: 24.hu

Budapest nem csak a romkocsmák elterjedésének köszönheti, hogy turisztikai központtá vált. Némely időszakos esemény mágnesként vonzza a fővárosba utazó külföldieket. Idén nyárra már annyi foglalás van a vendégéjszakákra, hogy némely hotel a többszörösére emelte fel a szobaárakat. Mindebből a budapesti lakosok is profitálhatnak, ha kellőképp körültekintően járnak el.

Júliusban két nagyszabású sporteseményt is rendeznek Budapesten (illetve az agglomerációban lévő Mogyoródon): a hónap második felében a két hétig tartó vizes világbajnokságot, valamint a hónap utolsó hétvégéjén Forma-1-es futamot.

Megnéztük, hogy a népszerű szállásfoglaló oldalakon mennyiért kínálják erre az időszakra a szobákat, apartmanokat, és meglepetésünkre horribilis összegeket dobott ki a rendszer.

Egy VII. kerületi alapvetően olcsónak számító hostel esetében a július 14-30-ig tartó vizes VB idejére több mint 2500 eurót, azaz 800 ezer forint körüli összeget kellene kifizetnünk, ha végig a fővárosban szeretnénk maradni. Ugyanez a hostel májusban, vagy júniusban negyed ennyiért kínálja ugyanezeket a szállásokat.

Hasonló a helyzet az Airbnb rendszerén is, vagyis azon az alkalmazáson, ahol bárki kiadhatja a saját ingatlanát időszakosan, akár napokra is. Ha tehát van Budapesten lakásod, amit nem használsz, esetleg vidékre látogatnál pár hétre a nyáron, és a sajátodat adnád ki, mindenképp jól jársz, hiszen magas áron adhatod bérbe a lakásod/szobád, és attól sem kell félned, hogy nem veszi ki senki, hiszen már alig maradtak szabad szálláshelyek júliusra a hotelekben és az Airbnb-n.

Budapest a lehetőségek városa, élj vele te is, ha van rá módod, mert mindenkinek megéri!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!