Így lehetnek menőbb fánkjaid, mint Vajna Tímeának

A fánkok manapság különösen közkedvelt édességé váltak a farsangi szezonon kívül is. Finom, jól dekorálható édesség, ami még az Instagramon is nagyokat arat.

De ahhoz, hogy igazán különlegeseket készítsünk, érdemes egy kicsit kísérletezni, hoztunk néhány rövid videót, amik segítséget nyújthatnak abban, hogy igazán egyedi fánkokat készíthessetek.

Video credit : @soyummy_bftv – DIY galaxy donuts! ✅ Try to comment "GALAXY" letter by letter! ????

A video posted by Diy Videos (@cooldiyvids) on

A farsangi fánknak egyébként a története is vidám, karneváli emlékeket idéz. Ez az egyszerű paraszti fánk, a Beignot, a párizsi mézeskalácsosok kedvelt készítménye, egy párizsi bálon különösen nagy sikert aratott. Felfigyelt rá az álruhában táncoló Marie Antoinette, megízlelte, azután megvette a mézeskalácsos egész kosarát. Elmondatta magának a receptjét is, megtanította rá a cukrászát – és e „fejedelmi” falatból a francia királyi udvar ünnepi fogása lett…”

Egy másik forrás szerint a fánk története Bécsben kezdődött, és a véletlennek köszönhetően született meg az első fánk. Amikor egy Krapfen nevű pék meghalt, a felesége vette át a finom kenyeréről híres pékség vezetését. Egy napon a kenyér nem készült el idejében. A vásárlók egyre türelmetlenebbek lettek, és addig zúgolódtak, míg a pékné kijött a sodrából, és egy darab, keze ügyében lévő kenyértésztát valakinek a fejéhez akart vágni. Ám elvétette a célt, és a tészta a kályhán lévő, forró zsírral teli lábasba pottyant, majd pár perc alatt aranybarnára sült….

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!