Dobjad el a Pokemont, irány a sereg kölyök!

Gyerekek egy vietnámi katonai felvonuláson. (kép: Reuters)

Gyerekkatonákat szeretne az Orbán-kormány. Persze nem úgy, ahogy a háborús fotókon szoktuk látni, de tény, hogy 18 év alattiaknak szól az új terv. Az erőszakszervezetek, az autoriter nevelés, és fegyverek iránt rajongó honfitársaink nagy örömére.

A 2017/18-as tanévben a Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumában, valamint a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában indítják el a honvéd kadétképzést.

A Honvédelmi Minisztérium szerint; „A fiatalság honvédelmi nevelése olyan közös cél, melynek érdekében a tanároknak, a diákoknak és a katonáknak össze kell fogniuk” – A munkásnak meg az értelmiségivel, ja emlékszünk.

A kadétképzés több okból is fontos a minisztérium szerint, egyrészt a honvédség számára szükséges a már katonai előképzettséggel rendelkező friss utánpótlás, másrészt mivel 2004-ben megszűnt a sorkatonaság a honvédség az új kadétképzéstől vár létszám-emelkedést. A képzés érettségit ad, és elsősorban a katonai pályán lehet maradni vele.

A kormányzat szerint hazaszeretetre kell nevelni a következő generációt, emellett – ha már háborúra készülünk, a haza védelmére is fel kell készíteni őket. (nem készülünk háborúra)

Mivel az új amerikai elnök Donald Trump épp a napokban nyilatkozta, hogy a NATO egy rossz konstrukció ezért talán valamelyest érthető a gyerekek hadi kiképzése – a hidegháborús paranoia alapján legalább is biztos.

Ott majd tanulnak egy kis rendet!

Jelentkezni február 15-ig lehet, az illetékesek szerint azonban inkább kezeljék amolyan “B” tervként az iskolát, azt javasolják, hogy aki teheti, a biztonság kedvéért mégis írja meg a központi felvételiket, hogy egy sikertelen felvételi miatt ne essen el a továbbtanulás lehetőségétől.

Idén még nem lesz ún. speciális felvételi követelménytámasztás, egészségügyi vizsgálat és szaktanácsadói felmérés azonban igen. A képzésen emelt szintű fizikai felkészítés, önvédelem képzés, vonulás, gyakorlati-elméleti képzés, alakzatban ácsorgás, stb. is lesz, ja meg még valami!

lövészet!

Gyerünk kölykök, befelé a kadétképzésbe, lehet durrogtatni!

Most már kicsit érthetőbb a kormány érthetetlen lőtér-építési terve. Budapest és Szekszárd után tehát lehet, hogy nyílik még katonai középiskola máshol is az országban.

A tanárokat tavasztól képzik, az eszközöket a honvédség adja, az egyenruhát pedig az iskola. Aki jól tanul, folytathatja a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen is, ahol szintén előnyt jelent a végzettség.

A formula nem új, az nem baj, ha a “sereg” észbe kap és megpróbál valahogy toborozni új katonákat.

Aki látott már amerikai filmet az látott már olyat is, hogy plázákban, egyetemeken, meg egyéb helyeken, ahol fiatalok vannak – jó kiállású katonák toboroznak. Arrafelé szokás az is, hogy ha az ember gyermeke beáll a seregbe, adómentességet, ösztöndíjat, miegyebet kap a demokrácia exportálásáért cserébe. Ez nálunk nem így lesz, nyugi.

Az USA hadereje emellett hollywoodi filmeket is finanszíroz, melyben a nézőkkel éreztetni kell azt, hogy a sereg király – emlékszünk a Top Gun-ra, vagy a Függetlenség Napjára?

A sereg király.

 

Szóval félreértés ne essen, nem baj az, ha van ilyen is, de legyen olyan is.

A magyar kadétképzés nyilván nem versenyezhet az amerikai dollár milliárdokkal, de látva a honvédség, vagy a határon szolgálók körülményeit, azért legalább próbálkozhatnának.

kalyiba
Ilyen szemeteszsákokkal fedett izék alatt áztak-fáztak azok, akik védték a hazát. – Korszerű?(kép: Blikk)

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!