Berlini merénylet – Emelkedett a halottak száma

Német lapértesülés szerint egy pakisztáni menekült lehetett annak a teherautónak a sofőrje, amely hétfő este belerohant a tömegbe egy berlini karácsonyi vásáron, és megölt kilenc embert, negyvenötöt pedig megsebesített, közülük sokat súlyosan.

A berlini rendőrség közben szűkszavú Twitter-bejegyzésében megfogalmazta azt a gyanút, hogy a teherautót egy lengyelországi építkezésről lopták el. A Die Welt című napilap azt írta keddre virradóra internetes felületén rendőrségi forrásokra hivatkozva, hogy a gázoló feltehetően pakisztáni menekült volt, aki az idén, február 16-án kért menedékjogot Németországban.

A kamion nem csak a tömegben hajtott, de közel 100 méteren keresztül, nagy sebességgel ment az emberek között, amíg valami meg nem állította.

Az illető állítólag ismert volt a rendőrség előtt alvilági kapcsolatai miatt. Nem tudni ugyanakkor, hogy kapcsolatban állt-e szélsőséges csoportokkal.

A berlini magyar nagykövetség ügyeleti telefonszámán hárman jelezték, hogy nem találják rokonukat – mondta el Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke.

Hozzátette, mindhárom esetben felvették az adatokat és továbbították a német rendőrségnek. Egyelőre várják és gyűjtik a további információkat. A konzulok a helyszínre siettek, úgy tűnik, hogy a vásáron üzemelő magyar lángosos és kürtős kalácsos bódéja nem azon a részen volt, ahol a teheraautó a tömegbe hajtott – tette hozzá. Menczer Tamás hangsúlyozta, a berlini eset is azt bizonyítja, hogy a biztonságot kell az első helyre helyezni, ahogyan azt a magyar kormány már jó ideje mondja.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!