Meglépte Kásler miniszter: mindenkit érinteni fog a bejelentése

MTI-fotó

Elkészült a kórházi fertőzések megelőzésével kapcsolatos miniszteri rendelet – jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten.

Kásler Miklós a Semmelweis-napi központi ünnepségen azt mondta, a dokumentum az egyeztetések után, néhány napon belül részleteiben is megismerhetővé válik. A Fidesz tehát 2010 óta tétlenül nézte, hogy emberek sokasága hal meg kórházi fertőzésekben? Egészen konkrétan a számokról:

168óra cikke szerint csak 2016-ban 1481 multirezisztens, vagyis a legtöbb antibiotikumnak ellenálló kórokozóval (MRK) is megfertőződött beteg halt meg a kórházakban, az elhunytak közül 174 esetben bizonyítottan a fertőzés volt a halál oka, vagy közrejátszott abban.

Káslerék tehát megmentik az egészségügyet? Miért most? Na és vajon milyen átalakításokat terveznek úgy, hogy közben létszámstoppot rendeltek el a mentősöknél?

Ez azt is jelenti, hogy hiába keresnek szinte minden megyében mentőápolókat, mentőorvosokat és gépkocsivezetőket, ezeket a helyeket akkor sem lehetne betölteni mostantól, ha lenne jelentkező.

Gratulálunk tehát a Fidesznek ahhoz, hogy az elmúltnyolcévben hagyta meghalni a betegeket a kórházban. Kellett a pénz másra. A miniszterelnök úr hobbijára. Reméljük, jól tudnak aludni éjszaka.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!